2009-10-01 14:00

Nominerade till Idrottsgalan

I januari är det dags för Idrottsgalan. Varje specialidrottsförbund kan nominera kandidater och Svenska Innebandyförbundets styrelse har beslutat att nominera i tre kategorier.


Emelie Lindström.
Foto: Bildbyrån.
 
 

Fredrik Djurling.
Foto: Bildbyrån
.
 

Niklas Jihde.
Foto: Bildbyrån
.

De som är nominerade är Emelie Lindström, Balrog, och Fredrik Djurling, AIK, samt profilen Niklas Jihde som i våras avslutade karriären med att vinna SM-guld med AIK.

Jihde har blivit nominerat till ”Idrottsakademins pris till årets främsta prestation” för sitt sagolika slut på karriären i våras.

– Det känns jätteskoj och skulle jag bli nominerad till Idrottsgalan och få vara med där skulle det vara en av de främsta meriterna i karriären, säger Niklas Jihde.

Landslagsstjärnan och fjolårets poängdrottning i Elitserien Emelie Lindström var nominerad ifjol också, då liksom nu till årets främsta kvinnliga idrottare. Hon är givetvis glad över nomineringen men menar att det är en bit kvar tills hon får besöka Idrottsgalan.

– Det känns nästan som att det behövs en övermänsklig insats innan man får komma till Idrottsgalan som innebandyspelare, säger Emelie.

– Jag tror inte att det handlar om att man som spelare kan göra så mycket mer själv egentligen, utan det är idrotten innebandy som måste ta ett kliv till, men det tror jag att vi kommer att göra med tiden. Det är jätteroligt att få nomineringen men det är hård konkurrens.

Fredrik Djurling har nominerats till ”årets främsta manliga idrottare”.

– Det är nog för att jag blev "årets spelare" förra säsongen, säger Fredrik och får bedöma fjolåret.

– Det var det bästa och roligaste innebandyåret så här långt. Vi vann en unik dubbel med Europacupen och SM, och personligen var det också en av mina bästa säsonger. Det känns väldigt roligt att bli nominerad.

Det är följande kandidater som nomineras från Svenska Innebandyförbundet:

Årets främsta kvinnliga idrottare:
Emelie Lindström

Årets främsta mannliga idrottare:
Fredrik Djurling

Idrottsakademins pris till årets främsta prestation:
Niklas Jihde

I varje kategori utser Idrottsakademin fyra kandidater. Dessa kandidater kommer att presenteras senare i höst.

Niklas Jihde om nomineringen, avslutningen och karriären


Författare: Jonas Gustavsson