2009-10-02 14:15

Nollpoängare möts

Sex lag är ännu utan poäng i SSL. I helgen kommer minst två av dem plocka sina första poäng, eftersom fyra lag utan poäng ställs mot varandra. Förutom det väntar ett par toppmöten.


Helsingborg och Marcus Gullstrand jagar säsongens första poäng mot Umeå City.
Foto: Bildbyrån
.

Två av lagen utan poäng i SSL är Umeå City och Helsingborg som drabbar samman i helgen, dock inte i Gammliahallen, utan i Iksu Sports Center. Minst ett av lagen kommer alltså få sina första poäng i helgen.

Samma sak gäller för Tyresö-Trollbäcken och Västerås som drabbar samman i Eriksdalshallen. Sirius, som också har noll poäng, spelar en tuff bortamatch mot Balrog.

I övrigt väntar ett intressant och hett möte i Täby mellan Caperiotäby och Falun. Det brukar vara heta bataljer lagen emellan, och helgens möte i Täby lär inte bli något undantag. Ifjol vann Caperiotäby båda matcherna lagen emellan.

– Det kommer att bli en bra match mellan två av seriens bättre lag där två helt olika spelstilar drabbar samman, säger Caperiotäbys tränare Magnus Jäderlund till klubbens hemsida.

Caperiotäby hoppas få tillbaka Daniel Dalbjer efter skada.

AIK har inlett säsongen målglatt med 26 mål på två matcher, och i helgen är det dags för match nummer tre: borta mot Pixbo. Pixbo, som matchar en småskadad Henrik Quist sparsamt, är medvetna om att en tuff uppgift väntar.

– Om vi spelar på nittio procent av vår kapacitet så förlorar vi med tvåsiffrigt, men om vi spelar på hundra procent kan vi mycket väl vinna och då krävs det som sagt en mycket bara insats av AIK om de ska vinna, säger Pixbotränaren Vidar Jonsson till AIK: s hemsida.

I helgen blir det också hemmapremiär för Warberg som ställs mot Dalen i Sparbankshallen. Senast saknade Warberg Martin Emanuelsson, Magnus Svensson och Kimmo Eskelinen, bland annat, men besegrade ändå Järfälla med 5-1. Dalen har inlett med två segrar på tre matcher.

2009-10-04   
Tyresö-Trollbäcken – Västerås
Balrog – Sirius
Caperiotäby – Falun
Pixbo – AIK 
Umeå City – Helsingborg 
Warberg – Dalen

Intervju: Markus Palokangas, Tyresö-Trollbäcken
Tabellen
Följ matcherna via LiveMatch


Författare: Jonas Gustavsson