Mattias Helgesson in i landslaget - Innebandy.se
2009-10-28 10:03

Mattias Helgesson in i landslaget

Det blir en ändring i Kent Göranssons landslagstrupp till Euro Floorball Tour i Tjeckien. Daniel Calebsson tackar nej på grund av skada och Mattias Helgesson ersätter.

Calebsson, som spelar i schweiziska Könitz, tvingas avstå landslagsturneringen i Brno 6-8 november.

– Det var i lördags som jag fick en innebandysving rakt i ansiktet med bara en minut kvar att spela av matchen, berättar Daniel.

– Det blev en fraktur på näsan och jag fick en blödning i ögat och hornhinnan repades. Jag ser nästan 100 % redan, men jag kan inte kolla med båda ögonen samtidigt för då blir det dubbelt. Jag ska vila helt en vecka och det blir för tight att vara med i landslaget.

Daniel Calebsson ersätts av Faluns Mattias Helgesson som därmed kommer med som reserv precis som han gjorde till World Challenge i Piteå i våras.

– Om jag blir uttagen ställer jag alltid upp, om jag blir uttagen i första truppen eller som reserv spelar ingen roll. Jag är bara glad över att vara med, säger Mattias Helgesson som ser fram emot Euro Floorball Tour-turneringen.

– Förväntningarna är som alltid att vi ska vinna turneringen. Vi ska svara för bra prestationer, och det är inga nyheter för mig för jag har varit med ett tag och vi kör samma spel. Det är bara att rätta in sig i systemet. 

 

Mattias Helgesson kommer in som reserv i landslaget - igen. Foto: Bildbyrån.


Vad kan du bidra med?
– Det är väl egentligen som alltid hårt arbete och försöka prestera vad de vill ha ut av mig. Sedan kan jag bidra med lite rutin, jag tror att det bara är Peter Fischerström som är äldre än mig just nu.

Det har skett en generationsväxling i landslaget med många unga spelare, är det viktigt att ha med lite äldre och rutinerade spelare också?
– De unga spelarna har gjort många matcher så de har rutin trots att de är unga, men jag tycker att en mix alltid är det bästa.

Två debutanter i herrlandslaget
Johan får debutera i blågult


Författare: Jonas Gustavsson