2009-10-08 15:13

Målskyttar upplever ny höst

Marcus Gullstrand, Helsingborg, och Simon Nilsson, Warberg, har två saker gemensamt: de hade tunga starter på fjolåret och de är respektive lags bästa målskytt. I säsongens första TV-match ställs de mot varandra.


FREDAG 9 OKTOBER
KL 19:00 TV 4 SPORT
 
HELSINGBORG
-
WARBERG

Marcus Gullstrand gick skadad första halvan av förra säsongen efter att ha slitit av hälsenan, kom sedan tillbaka men kunde inte riktigt göra sig rättvisa.

– När jag kom tillbaka så var jag inte fulltränad, så jag är riktigt revanschsugen nu, berättar Marcus som inte känner av skadan speciellt mycket.

– Jag känner av den lite grand ibland på en del underlag, men det är inget jag kan klaga över eller skylla på.

Gullstrand lyckades ändå skapligt i slutet av förra säsongen trots Helsingborgs slutspelsmiss, och han blev uttagen till landslaget och spelade World Challenge i Piteå. I år har han spunnit vidare på den uttagningen och inlett säsongen med tre mål på tre matcher.

– Det har väl inte gått jättebra och jag är inte i högform, men det har varit skönt att peta in några returer. Det är som med alla andra, när alla är bra så är man jäkligt bra, men sedan har vi några down-perioder när det inte fungerar för någon.

Samma säsongsutveckling var det ungefär för Simon Nilsson men i hans fall handlade det inte om en skada, utan om att han som nykomling hade problem att ta plats i Warberg. I början matchades han till och med som back.


Marcus Gullstrand.
Foto: Bildbyrån
.
 

Simon Nilsson.
Foto: Bildbyrån
.

– Ja, det blev lite det i början, sedan blev jag hemlånad till Färjestaden och var där i två månader och fick spela forward. Sedan kom jag tillbaka till Warberg och då gick det bättre och det lossnade i slutspelet, berättar Simon som alltså liksom Marcus Gullstrand avslutade säsongen starkt och det är något som han spunnit vidare på den här säsongen där han inlett med fyra mål på tre matcher.

– Det är skönt att man får sätta dit första bollen, sedan rullar det på. Skulle man gå poänglös från någon match så får man inte fundera så mycket utan man måste bara köra på.

Målskyttarna som alltså upplever en ny höst efter en tung höst ifjol ställs nu mot varandra i säsongens första TV-match och båda ser fram emot drabbningen.

– Warberg är ett av världens bästa lag och det är alltid roligt att möta dem, både hemma och borta. De vill spela innebandy och bjuda upp och det är skoj, menar Gullstrand som ser fram emot att fortsätta göra mål.

– Vi ska sätta vårt försvarsspel och sedan får man väl försöka sätta lägen man får framåt. Har man en hög koncentration kanske man kan sätta några mål och vi kan absolut vinna matchen.

Simon Nilsson är ännu mer målsugen.

– Ett mål ska det absolut bli, jag kan ju inte bryta min målsvit, säger Simon självsäkert och ser fram emot matchen.

– Det är lite derbykänsla mot Helsingborg så det ska bli riktigt skoj och att det är den första TV-matchen är bara en bonus. Det brukar vara känslor i de här matcherna så det lär nog smälla en hel del.

Warberg är förhandsfavoriter, men Marcus Gullstrand är övertygad om att Helsingborg kan vinna. Han flaggar för att vi kommer att få se ett heltaggat Helsingborg under fredagskvällen.

– Absolut, hemmamatch och TV-match mot Warberg, det kan inte bli mycket bättre, säger Marcus.

---

Stefan Edberg, Svenska Spel:

"Båda har startat årets säsong bra där Gullstrand som alltid, pålitligt, levererar minst 1p/match. Simon försvarar sin nyvunna fw-plats i Warberg med att fortsätta på den inslagna vägen sedan  fjolårssäsongens slutspel och noteras numera uppemot 2p/match, där han numer även får plats i Warbergs mäktiga Power Play".

Svenska Spels odds för flest poäng:
Marcus Gullstrand 2,25
Oavgjort 2,50
Simon Nilsson 1,70

Höstens spikade TV-matcher


Författare: Jonas Gustavsson