Kais Mora ångar på i toppen - Innebandy.se
2009-10-26 07:56

Kais Mora ångar på i toppen

Kais Mora ångar på i Elitseriens topp. Laget vann båda sina matcher den gångna helgen, även om det satt långt inne.


Therése Karlsson, här i landslagsdressen, öser in mål för Kais Mora.
Arkivbild: Bildbyrån
.

Seriejumbon Karlstad besegrades med 3-2 först efter övertid sedan nyligen uttagna U19-landslagstjejen Therése Karlsson avgjort. Därefter följde en imponerande 6-4-seger mot Rönnby. Therése Karlsson gjorde totalt fyra mål på de två matcherna.

Minerna nedåt är det dock i Rönnby som alltså förlorade mot Kais Mora och nu har tre raka matcher utan vinst.

– Vi saknar självförtroende just nu, säger Karolina Widar till vlt.se och hennes Rönnby har halkat ner till en sjätteplats i tabellen.

Kais Mora leder Elitserien en poäng före Iksu. Umeålaget visade att de konserverat Europacupformen genom att besegra toppkonkurrenterna Balrog och Endre med 8-4 respektive 7-2 i helgen. Fast Iksu var ändå inte helt nöjda.

– Vi spelade inte lika bra som i slutet av europacupen, sade landslagsforwarden Victoria Wikström till vk.se.

I övrigt kan noteras att Lockerud plockade säsongens första seger genom att besegra Huddinge med 7-2 på hemmaplan. I botten förlorade både Skellefteå och Karlstad sina två matcher, och tillsammans med Lockerud och Huddinge bildar de bottenskiktet i tabellen.

Pixbo vann nyckelmatchen mot Täby med 7-6 och hakade därmed på i slutspelsracet. Laget är tre poäng efter Dalen och Täby på plats åtta och nio i tabellen, men har två matcher mindre spelade än Täby.

– Vi gav 100 % och visade verkligen ett stort hjärta och en stor vilja. Vi har tränat mycket på passningar och skott den sista tiden och nu gav det resultat, sade Theres Persson till Pixbos hemsida om hemmavinsten mot Täby.

Elitserien i helgen:

Örnsköldsvik – Dalen 8-6

Lockerud – Huddinge 7-2
Pixbo - Täby 7-6
IKSU - Balrog 8-4
Skellefteå - Endre 3-5
Karlstad - KAIS Mora 2-3 (övertid)

IKSU - Endre 7-2
Skellefteå - Balrog 3-8
Rönnby - KAIS Mora 4-6
Karlstad - Falun 3-5
Lockerud – Täby 2-5


Författare: Jonas Gustavsson