2009-10-05 08:05

Jobbigt för nykomlingarna

Säsongen har börjat tungt för nykomlingarna i SSL. Varken Tyresö-Trollbäcken eller Sirius har lyckats knipa någon poäng.


Henrik Talme sköt fyra mål mot Sirius.
Arkivbild: Bildbyrån
.

Tyresö-Trollbäcken har haft det allra jobbigast och fredagens förlust mot Västerås med hela 7-1 förkunnar att laget bara gjort fem mål på tre matcher. Samtidigt har man släppt in 22.

Sirius har betydligt bättre målskillnad, men hade ändå ingen chans i helgen där Balrog kunde vinna med klara 12-4. Inte minst bröderna Henrik och Kristian Talme hade en kanonkväll för Balrog med fyra respektive två mål.

– Det var ett bedrövligt försvarsspel och de fick göra några riktigt billiga mål. Vi var inte alls vakna, vad det beror på vet jag inte, sade Sirius lagkapten Erik Svenson till unt.se.

Mungiporna upp var det dock i Skåne i helgen då Helsingborg kunde bärga sina första poäng i serien efter en 6-1-vinst borta mot Umeå City. I en match som av City-tränaren Patrik Eklund beskrevs som seg och tråkig var det Helsingborgs nyförvärv som levererade, bland annat gjorde Juha Kivilehto mål.

– Det var skoj att nyförvärven fick göra mål. Det är viktigt, sade Helsingborgstränaren Mikael Karlberg till hd.se.

De tippade topplagen fortsatte också att vinna. Caperiotäby besegrade Falun med 11-4 (efter poängexplosion av Patrik Hagberg och Kalle Berglund), Warberg vann hemmapremiären mot Dalen med 7-2 (SM-finalisterna vände 0-2 till 7-2) och regerande mästarna AIK slog tillbaka Pixbo med 7-4.

– Segern känns rättvis. Det var stundtals en mycket jämn match men vi har en bredd i laget som gör att vi trots allt har koll på det som händer där ute, sade AIK-centern Fredrik Djurling i ett pressmeddelande.

Djurling, som gjorde tre poäng mot Pixbo, toppar poängligan tillsammans med lag- och kedjekamraten Emanuel Antener.

SSL i helgen:

2009-10-02   
Tyresö Trollbäcken - Västerås 1-7 

2009-10-04   
Pixbo - AIK 4-7 
Caperiotäby - Falun 11-4 
Balrog - Sirius 12-4 
Warberg - Dalen 7-2 
Umeå City - Helsingborg 1-6 


Författare: Jonas Gustavsson