Idrottslyftet en del i satsningen - Innebandy.se
2009-10-07 13:40

Idrottslyftet en del i satsningen

Svenska Innebandyförbundet är en av aktörerna – genom medel från Idrottslyftet – som har gjort utomhussargen i Färjestaden möjlig.

Färjestadens IBK fick pengar till projektet genom Idrottslyftet eftersom de vill engagera fler unga i föreningslivet. Det handlar inte bara om att det byggs en utomhussarg, utan att föreningen också kommer att ordna aktiviteter för att engagera nya innebandyspelare.

Just att locka unga till föreningsverksamheten är något som är viktigt.

– Vi vill att föreningar ska söka pengar för det här, men man ska också vara medveten om att SIBF inte bekostar en hel sarg, utan att vi hjälper till, säger Svenska Innebandyförbundets utvecklingskonsulent Kate Svensson.

– Det handlar inte heller bara om att bygga en sarg, utan också om att föreningen gör en aktiv insats för att locka fler till innebandyspelare till föreningsverksamheten, det är det de får pengar för.

Men det är inte bara Svenska Innebandyförbundet som har skjutit till pengar. Bland annat Smålandsidrotten är delaktiga och det är den gemensamma satsningen med Färjestadens IBK som drivande part som har gjort projektet möjligt.

– Det är positivt att flera aktörer är inblandade och samarbetar, säger Kate Svensson.

En annan viktig del i projekt likt det Färjestaden IBK dragit igång är att förbättra relationer mellan föreningar och kommuner. Innebandyn satsar på ungdomarna och deras hälsa – och det är viktigt för kommunerna.

– Jag har inte haft kontakt med kommunen centralt utan det är den aktuella skolan. Vi har inte haft någon tanke på att smöra för kommunen, utan det här gör vi för skolan och förstås vår egen skull eftersom vi tror att det genererar ett större innebandyintresse, berättar Färjestadens IBK:s ordförande Matheus Tholin.

– En förbättrad relation till kommunen blir som en bonus, visst är det så. En sådan här grej ger oss goodwill gentemot alla våra samarbetspartners. Det finns väl egentligen inget negativt med ett sådant här projekt.

Chans till innebandy på gården
Läs mer om Idrottslyftet


Författare: Jonas Gustavsson