2009-10-03 09:45

”Hinner träna mycket mer”

Det är mycket fokus på Karolina Widar och Emelie Lindström inför VM, men även Elin Reinestrand är med i Svenska Spels landslagssatsning. Något som inneburit mycket för Elin.

– Satsningen innebär att vi får en ekonomisk stöttning fram till VM i december så att vi kan gå ner i arbetstid och satsa mer på innebandyn, berättar Elin som i somras flyttade från Karlstad till Mora.

– Jag läser matematik på distans, och då har jag tid att träna när som helst på dagarna. Jag kör träning både morgon och kväll. Jag hinner träna mycket mer tack vare de extra pengarna. Jag kan träna på det jag vill och det jag vill förbättra.

Har du märkt någon skillnad i resultat?
– Jag har märkt faktiska resultat och det gick ganska snabbt också.

Tre damer är med i den här satsningen, två etablerade spelare och sedan du – nykomlingen i landslaget. Var du överraskad över att de ville satsa på dig?
– Jag var väldigt överraskad. Jag är nykomling i landslaget, men Svenska Spel tror mycket på mig och det var väl därför som de valde mig. Jag ska bevisa att de har rätt. Självklart ökar pressen på mig, men jag gillar press. Jag spelar bättre under press.

Landslagsledningen har sagt att de prioriterar spelare som kan hantera press, men varför spelar du bättre under press?
– Det vet jag faktiskt inte, jag har ingen aning. Jag känner av pressen från alla och känner att jag måste prestera, och då gör jag det också. Det är svårt att förklara varför. 

 

Elin Reinestrand siktar mot VM. Foto: Bildbyrån.


Elin Reinestrand får – tillsammans med Widar och Lindström – alltså ekonomisk ersättning för att kunna satsa ännu mer på innebandyn inför hemma-VM i december, en turnering som alla väntar sig att Sverige ska vinna.

Det förväntar sig Reinestrand också.

– Vi är självklart det största hotet mot alla lag eftersom alla vill slå oss. Det blir en tuff turnering men spelar vi som vi kan så ska vi ta hem guldet, menar Elin.

Du fick tacka nej till det senaste landslagslägret på grund av en skadad tå, vad tror du det innebär för din landslagsplats?
– Det har jag ingen aning om. Men nu är tån helt bra och jag kan köra på som vanligt, och jag ska göra mitt bästa, mer kan jag inte göra.

Förra säsongen svarade Elin Reinestrand för en lysande säsong i Karlstad, men laget gick knackigt och i somras valde backen att byta klubb och flytta till Kais Mora.

– Jag ville prova på något nytt och flytta till ett lag som jag tror kan gå till slutspel och även långt där. Jag tyckte, och tycker fortfarande, att Mora verkar vara ett sådant lag.

Mora har vunnit tre raka matcher i serieupptakten och du har spelat två matcher, vad säger du om insatsen så här långt?
– Det har känts väldigt bra och vi har en bra laganda så det finns inget att klaga på.

Vad är de största skillnaderna jämfört med Karlstad?
– Lagmässigt så måste jag säga att det är bättre fart på träningarna och det märks att alla vill mot samma mål, det är väl det jag framförallt har märkt. Det finnas också många unga talanger i Mora som vill framåt, det är det som karakteriserar laget.

Och det blir speciellt att möta Karlstad den här säsongen?
– Det kommer så klart att bli speciellt och man kommer att gå in lite extra i de matcherna, men jag ska försöka spela som att det är en vanlig match och inte fokusera på att det är Karlstad som står för motståndet.

Tror du att spelarna i Karlstad kommer att försöka trycka dit dig lite extra?
– Det kommer de säkert att göra bara för att jäklas (haha).

Föresten, hur går det med den värmländska dialekten i Dalarna?
– Jag har värmländskan kvar, det blir inget dalmål för mig och de har nästan börjat prata som jag här uppe. Vi har en till värmländska i laget som spelat här längre än mig så de har lärt sig av henne (haha).

Läs Elin Reinestrands blogg 


Författare: Jonas Gustavsson