2009-10-07 13:30

Hett derby i Stockholm

Stämningen inför kvällens derby i SSL mellan AIK och Caperiotäby är het. Det kommer att bli mycket prestige i matchen.


Danne Bron-Sundbom.
Foto: Bildbyrån
.

Lagen är inte sena att elda på varandra.

– Det är en het toppmatch, men eftersom AIK har köpt in halva sitt lag från landsbygden är derbykänslan mindre. Vi är ett äkta Stockholmslag som vill sätta bönderna på plats, säger Caperiotäbys Daniel Bron-Sundbom i ett pressmeddelande.

AIK: s veteran Henrik Lorendahl kontrar med att kommentera Caperiotäbys taktik.

– De kör lite på att man får dra en gubbe och se vad som händer mer än en strikt taktik. Men det gäller att se upp, för får de till det är de ruskigt bra, säger Lorendahl till AIK: s hemsida.

Båda lagen är obesegrade än så länge med tre segrar vardera, men kvällens kamp kommer att innebära att ett av lagen tappar sina första poäng för säsongen.

Båda är dock segervissa.


Henrik Lorendahl.
Foto: Bildbyrån
.

– Vi får se upp med rivjärnet David Gillek, deras första kedja och att AIK har offensiv kapacitet i samtliga femmor, men vi vet också att det finns goda möjligheter att kraftfullt slå rejäla hål i AIK:s försvarsmur, säger Caperiotäbys tränare Magnus Jäderlund.

– Vi har den här säsongen tre riktigt bra block som kan avgöra matcherna och några av våra nya yngre spelare har utvecklats bra på kort tid. Dessutom har vi bra självförtroende i laget och tror verkligen på det vi gör, säger Henrik Lorendahl.

Ytterligare ett stockholmsderby spelas på samma tid då Järfälla tar emot Balrog. Järfälla, som inlett säsongen med tre raka förluster, jagar sina första poäng i årets serie.

Följ matchen via LiveMatch


Författare: Jonas Gustavsson