2009-10-21 10:59

Frida får en ny chans

Skellefteås lagkapten Frida Norström hade otur i våras. Under U19-damlandslagets utvecklingsläger blev hon sjuk – men det hindrade inte Marcus Holm från att ta med henne till Euro Floorball Tour.


Frida Norström.
Foto: Skellefteå
Innebandy IF
.

Trots sjukdom så stannade hon kvar på utvecklingslägret och följde det från sidan.

– Det var lite tråkigt att jag inte kunde vara med men jag tycker att jag lärde mig en hel del ändå. Jag fick mer insikt i taktik och en del detaljer, berättar Frida.

– Jag hade varit sjuk tidigare och kände mig väl ändå lite krasslig men jag trodde jag var på bättringsvägen, men sedan så brast det ändå. Jag sade till dem att jag inte kände mig fräsch men frågade om jag ändå inte kunde få stanna kvar om jag fick det. De sade om jag var sjuk så borde smittan redan ha spridits, så de tyckte att det var okej att jag stannade.

Med tanke på att Frida Norström missade chansen att visa upp sig på lägret blev hon också överraskad över att bli uttagen i Marcus Holms trupp till Euro Floorball Tour.

– Ja, det är klart att jag blev det men jag hoppades att de skulle vilja se mig i aktion. Jag tror att det här blir jätteroligt och jag längtar redan till turneringen, säger Frida.

Marcus Holm tvekade inte om Frida Norström.

– Sjukdomen är ett skäl till att vi tar ut henne. Eftersom vi inte fick se henne fullt ut under utvecklingslägret så vill vi se om hon håller i landslaget och i och med att detta är ett uttagningsläger inför VM så vill vi verkligen testa henne. Sedan var hon en av de bästa spelarna i distriktslags-SM så vi tror mycket på henne, säger Holm.

Och det är ingen omeriterad spelare som kommer till landslaget. Frida Norström ledde sitt Västerbotten till seger i distriktslags-SM under våren, och efter det var hon med och spelade upp sitt Skellefteå i Elitserien.

I år är hon, trots att hon är yngst i laget, också lagkapten.

– Jag är yngst i mitt lag så det är lite speciellt, men jag trivs i rollen, säger Frida och berättar om Skellefteås avancemang i våras.

– Det var roligt och det var en häftig känsla. Jag var med året innan när vi åkte ur så det var skönt att vara med och få komma tillbaka igen.

Vad säger du om Skellefteås start i Elitserien?
– Vi startade bra men sedan har det varit lite tyngre. Vi har mött några lag som kommer finnas i toppen, men vi får komma igen. Det är tuffa lag vi möter men jag tror att det kommer att gå bra till slut.

Ni har ett väldigt ungt lag?
– Visst skulle det ha varit roligt att ha med någon mer rutinerad spelare i truppen som man kunde lära sig lite av men det blir en bra kompiskänsla i truppen nu, jag skulle kunna umgås med vem som helst på fritiden. Alla är i samma ålder så jag trivs bra.

Med sig i U19-landslaget får hon radarpartnern Emelie Marklund som hon spelat med i distriktslags-SM och i Skellefteå.

– Hon är en väldigt snabb och skicklig spelare och en trevlig och social person vid sidan om. Vi brukar spela tillsammans, berättar Frida som inte tänker på VM i maj ännu.

– Jag tittar bara först och främst på den här turneringen så får vi se längre fram vad som händer.

Många elitseriespelare i U19-truppen


Författare: Jonas Gustavsson