2009-10-26 07:58

Första poängen för Umeå City

Så har då Umeå City äntligen plockat sina första poäng i SSL. Det skedde via en 9-5-seger på hemmaplan mot Västerås.


Mats Jonsson och Umeå City har bärgat de första poänen i serien.
Arkivfoto: Bildbyrån
.

Västerås ledde med 3-1 innan Umeå City kunde vända och vinna bland annat tack vare tre mål av matchens lirare Mats Jonsson.

– Jätteroligt. Vi har väntat på det här, sade Jonsson till folkbladet.nu.

Umeå City skuttade därmed från sista till tolfte plats i tabellen.

Det mest överraskande resultatet i helgen hämtas från Halland där Warberg på hemmaplan förlorade mot Balrog – två lag som hade en tuff kamp i slutspelet i våras. Balrog, som nu är åtta i tabellen, kunde vinna med 4-2.

– Det känns inte bra, vi går inte in med rätt inställning och gör inte jobbet, sade Warbergsforwarden Christian Kjellman till Sveriges Radio.

Ett Storvreta utan centertrion Mika Kohonen, Dan Johansson och Joel Kanebjörk lyckades inte rubba Helsingborg på bortaplan, utan fick se sig besegrade med uddamålet mot skåningarna. Och det trots att Helsingborgsmålvakten Mathias Andersson släppte in ett mål från mittplan i mittperioden.

Vinsten var en kämpainsats av Helsingborg.

– Helt klart fick dramatiken ersätta skönspelet. Måste erkänna att det var en ganska medioker match, sade tränaren Mikael Karlberg till hd.se.

I övrigt ångade AIK på i tabelltoppen då man under fredagskvällen besegrade Falun med 9-5 och Pixbo tog revansch för hemmaförlusten mot Sirius genom att bortabesegra Järfälla med 7-3. Järfälla är nu sist i tabellen.

Spelande tränaren Peder Bodén svarade för två mål och två assist när hans Dalen besegrade Tyresö-Trollbäcken med uddamålet, 6-5.

SSL i helgen:

AIK - Falun 9-5
Järfälla – Pixbo 3-7
Umeå City - Västerås 9-5
Helsingborg - Storvreta 5-4
Dalen - Tyresö Trollbäcken 6-5
Warberg - Balrog 2-4


Författare: Jonas Gustavsson