”Finalen blir inte lika enkel” - Innebandy.se
2009-10-17 21:16

”Finalen blir inte lika enkel”

Iksu har dominerat stort i Europacupen och nu väntar final mot schweiziska UHC Dietlikon under söndagen. Assisterande tränaren Peter Grubbström är segerviss.

Men han tror inte att det kommer att gå lika enkelt som det gjort tidigare i turneringen där Iksu dominerat stort.

– Nej, det kommer inte att bli lika enkelt, även om man kan hoppas på det. Vi brukar ha tuffa matcher mot dem och det tror jag att det blir den här gången också, berättar Peter Grubbström och avslöjar vad han vet om finalmotståndarna.

– Dietlikon spelar ofta på två femmor. De har en riktigt bra back i Simone Berger som styr och ställer. De har också en del framfusiga forwards och mer eller mindre alla deras chanser gick in i mål semifinalen mot Classic, det hoppas jag inte ska ske mot oss, men de har nog byggt på sitt självförtroende.

Dietlikon besegrade SC Classic med hela 12-3 i sin semifinal.  

Iksu har spelat fyra matcher på fyra dagar och ännu inte haft några problem med motståndarna, utan har kunnat rulla runt på många spelare.

– Det har sett riktigt bra ut. Vi var lite oroade inför semifinalen eftersom vi spelade en sen match vid klockan åtta på fredagskvällen. Då var vi inte var tillbaka där vi bor förrän efter tolv och vi somnade lite sent. Sedan skulle vi upp tidigt i och med att vi bor fyra mil från arenan för att spela semifinal redan klockan 10. Vi var oroande över om vi skulle hinna återhämta oss, berättar Grubbström som var besviken över spelschemat med den lilla tidsåterhämtningen.

– Ja, det är jag lite besviken över och det borde man kanske tänkt på tidigare.

Vad säger du om semifinalen som ni ändå vinner med 11-2?
– Första perioden var vi kanske inte riktigt så hungriga som vi varit i tidigare matcher men vi fick några enkla mål och sedan tycker jag att vi gjorde en riktigt bra match i andra och tredje perioden. Inför sista perioden sade vi att vi skulle vila så mycket som möjligt för att spara oss inför finalen.

Ni har varit överlägsna i turneringen, vad säger du om motståndet?
– Vi hade väl förväntat oss hårdare motstånd, inte minst mot Classic. Det var jämnt i den första perioden men sedan tycker jag att det rann iväg och vi visade klass. Vi har genomfört alla fyra matcherna riktigt bra hittills, även mot de sämre lagen och jag är imponerad av tjejernas inställning. Det är koncentrerat på alla håll och kanter.

 
 
Iksu har imponerat stort i Europacupen och nu väntar final mot Dietlikon. Foto: Morten Frivert, efc2009.org.


Enda frågetecknet i truppen är landslagscentern Josefina Eiremo som haft feber tidigare i veckan.

– Hon spelade två perioder mot Classic och två perioder och Tigers, och sedan har vi låtit henne vila. Vi har annars klarat oss undan från skador vilket är skönt, säger Grubbström.

Finalen i Europacupen blir extra speciell för landslagsbacken Ina Rhöös som de två senaste säsongerna spelat i just Dietlikon. Nu ställs hon mot sina gamla lagkamrater.

– Det blir speciellt. Hon har ju mött Iksu några gånger med Dietlikon och nu blir det tvärtom, och det blir självklart annorlunda, menar Grubbström.

Finalen sänds live via www.sverigewebben.se klockan 12:00 under söndagen.

Semifinaler:
Iksu – Tigers SJM 11-2 
UHC Dietlikon - SC Classic 12-3 


Författare: Jonas Gustavsson