2009-10-22 07:44

Emelie Wibron med i landslaget

När förbundskaptenen Marcus Holm presenterade U19-damlandslagets trupp till Euro Floorball Tour så saknades Iksus Emelie Wibron. Anledningen till det är enkel.

Hon ska istället spela med Jan-Erik Vaaras landslag och har därmed chansen att få spela i VM i Västerås i december. Resten av truppen kommer att presenteras i Sveriges Radio på måndag, men Emelie Wibrons namn är redan offentliggjort.

– Eftersom U19 av praktiska skäl måste presentera sin trupp nu så valde vi att gå ut med Emelie Wibrons namn redan nu för att undvika spekulation om varför hon inte var med i den truppen, säger Jan-Erik Vaara.

– Nu slipper den landslagsledningen att bli inkompetensförklarad. 

 

Emelie Wibron, här i U19-landslagets dress, kommer att spela i Jan-Erik Vaaras landslaget i EFT. Arkivfoto: Bildbyrån.

 

Emelie Wibron är bara 17 år och har nu chansen att spela VM i Västerås. Det är en tuff uppgift för en ung talang.

– Det där är alltid intressant. På något sätt har jag en känsla av att hon inte kommer att beröras av att komma under press, för hon har så mycket med sig eftersom hon vet vad hon kan och eftersom RIG har sett henne som en stor talang. Hon har visat att hon klarar av det här i Iksu, säger Vaara.

– Hon visade i Europacupen att hon kan spela internationellt också. Visst är VM-matcher annorlunda, men hon har spelat U19-VM innan och hon kommer vara med i Euro Floorball Tour, så jag tvekar inte om att hon ska klara av det här.

Många elitseriespelare i U19-truppen
Frida får en ny chans


Författare: Jonas Gustavsson