2009-10-28 07:30

Dags att söka till RIG

Nu är det dags att söka till Riksinnebandygymnasiet. Är du talangfull och vill satsa helhjärtat på innebandyn medan du studerar på gymnasiet kan RIG vara något för dig.

Som vanligt rekommenderar SIBF att man söker till RIG senast 1 november. Definitiv sista ansökningsdag är 15 januari 2010, men eftersom det är ett stort kartläggningsarbete av alla sökande som ska göras, är det bra att så många som möjligt skickar sin ansökan senast 1/11.

För att gå på RIG krävs att man är en duktig innebandyspelare, men också att man tar sina studier på allvar och klarar av att flytta hemifrån. Rent färdighetsmässigt behöver man hålla en nivå som gör att man är med i eller i alla fall är aktuell för sitt distriktslag. Det finns inget krav att man ska vara med i ett distriktslag, men det är ungefär på den nivån man behöver vara rent innebandymässigt för att klara av konkurrensen om platserna.

Hittills har alla RIG:s avgångselever tagit sig till Elitserien eller Superligan. Är du en av dem som börjar på RIG nästa höst och tillhör eliten om några år?

Här kan du läsa mer om RIG och skriva ut ansökningsblanketten


Kontaktperson: Anders Jonsson