2009-10-26 16:50

Comebacker i landslagstruppen

Förbundskaptenen Jan-Erik Vaara har släppt truppen till Euro Floorball Tour i Finland. Och det finns ett par intressanta comebacker i den trupp som i stort är VM-truppen.

Att 17-åriga landslagsdebutanten Emelie Wibron finns med i truppen är redan offentliggjort, men det är inte den enda förändringen sedan landslagslägret på Gotland i augusti.

Det blir nämligen comeback för Faluns forward Sara Kristoffersson som tar en forwardsplats.

– Kristoffersson har i de matcher vi sett och utifrån de rapporter vi fått visat att hon är i bra form. När hon är det så räcker det gott och väl för att komma med i landslaget, säger Jan-Erik Vaara. 

 

Sanna Tuominen är tillbaka i landslaget. Foto: Bildbyrån.


En annan spelare som gör comeback är Rönnbys forward Sanna Tuominen som var skadedrabbad ifjol, men som nu är kurant igen.

– Sanna räknar vi med är helt kurant efter sin knäskada. Hon skulle egentligen ha varit med på Gotland också men vi valde att inte belasta hennes rehabilitering för mycket, och nu räknar vi med att hon ska vara helt okej, säger Vaara.

– Hon har presterat bra i de matcher vi har sett med henne.

Ytterligare en förändring från lägret på Gotland är att målvakten Linnea Bergman, Balrog, får stiga år sidan till förmån för Sandra Fredriksson, Kais Mora. Just på målvaktssidan är det stor konkurrens.

– Vi har bedömt att det är de här två som ska vara med i turneringen. Jag upplever konkurrensen som väldigt stor på den positionen och där känns det svårt att få en bra bild över hur det ligger till inför VM. Som det ser ut nu så är det de här två som är bäst för tillfället, menar Vaara.

På backsidan tillkommer alltså Emelie Wibron men också Elin Reinestrand, Kais Mora, som missade lägret på Gotland med en tåskada. För att göra plats för den duon har Sanna Scheer, Rönnby, och Emma Lundmark, Falun, lämnats utanför truppen.

Ina Rhöös, Iksu, som brottades med skador ifjol men som gjorde comeback i landslaget på Gotland som reserv till skadade Reinestrand är kvar i truppen. Det var ett givet val enligt Vaara.

– Ja, det tycker jag. Hon var i bra form i Europacupen och har hunnit ikapp träningsmässigt efter sin skada. Hon har rutin från stora sammanhang så det var inte så mycket att fundera över.

Centersidan är intakt och för att göra plats på forwardssidan för Kristoffersson och Tuominen har Sandra Håkansson, Täby, och Stina Näktergal, Örnsköldsvik, fått kliva av tåget sedan lägret på Gotland.

Men det satsas mycket på kontinuitet.

– Ja, visst är det så. Förra säsongen började vi från och med våren att arbeta med mer kontinuitet och riktade in oss på vissa spelare. Trygghet ingår egentligen inte i konceptet en vanlig säsong men nu är det dags att börja jobba med den biten mer än innan, säger Vaara som har flera tankar med turneringen Euro Floorball Tour i Finland.

– Jag känner att vi ska sopa hem den här turneringen. Samtidigt ska vi utveckla gruppen och utveckla spelet. Vi ska hitta konstellationer som kan vara användbara inför VM så det kommer att bli mycket arbete med femmorna och vi ska hitta så bra femmor som möjligt inför VM.

Jan-Erik Vaara känner hur VM-temperaturen håller på att stiga.

– Det gör den verkligen. Det är omfattande aktivitet på många fronter.


Truppen

Målvakter
Sandra Fredriksson, KAIS Mora IF
Hanna Pettersson, Rönnby IBK

Backar
Malin Eriksson, IKSU
Isabell Krantz, Pixbo Wallenstam IBK
Elin Reinestrand, KAIS Mora IF
Anna Renström, Örnsköldsvik IBK
Ina Rhöös, IKSU
Lisah Samuelsson, Balrog B/S IK
Frida Stenvall, IKSU
Emelie Wibron, IKSU

Forwards
Sara Bergström, Täby IS IBK
Hermine Dahlerus, Balrog B/S IK
Malin Dalbjer, IBF Falun
Josefina Eiremo, IKSU
Helga Karlsson, Balrog B/S IK
Sara Kristoffersson, IBF Falun
Emelie Lindström, Balrog B/S IK
Elin Tjärnström, Örnsköldsvik IBK
Susanna Tuominen, Rönnby IBK
Victoria Wikström, IKSU
Karolina Widar, Rönnby IBK
Anna Wijk, IKSU

Hon har chansen att bli historisk
Mer om truppen: www.sr.se/innebandy


Författare: Jonas Gustavsson