2009-10-09 10:50

Äntligen hemmamatch för Täby

Täby har inlett säsongen med en vinst på fem matcher, men har bara spelat på bortaplan och i helgen blir det äntligen hemmapremiär. I övrigt är det flera toppmatcher som spelas i norr.


Moa Vieweg, Karlstad, hoppas på seger mot Huddinge.
Arkivfoto: Bildbyrån
.

Iksu, som har fem raka vinster och +30 i målskillnad, spelar borta mot både Falun och Kais Mora, vilket blir ett rejält test för serieledarna.

Täby, som spelade slutspel i våras, har som nämnts inlett säsongen med fem raka bortamatcher, men får nu spela hemmapremiär mot Rönnby. Västeråslaget har för övrigt en bortaturné i Stockholm där man också hinner möta Huddinge.

Helgens mest intressanta match spelas mellan Endre och Balrog på Gotland – inför ögonen på förbundskaptenen Jan-Erik Vaara. Ett revanschsuget Endre som förlorade båda sina matcher förra helgen ställs mot offensiva Balrog med Emelie Lindström och Hermine Dahlerus i fin poängform.

– Självklart har jag alltid specifika syften, men de behåller jag för mig själv. Generellt ska jag se var spelarna står och vilka spelartyper som finns tillgängliga, säger Vaara till helagotland.se inför matchen.

Karlstads nyckelspelare Moa Vieweg har dragits med skadeproblem men hoppas vara i spel på söndag då man möter Huddinge, och Vieweg är segerviss.

– Det är en viktig match. Jag tror att vi har stora chanser att ta poäng! När vi spelade mot Huddinge i Kallsta Open gjorde vi ingen bra match och Huddinge spelar nog inte bättre nu. Så jag tror på poäng, säger hon till Karlstads hemsida.

Elitserien i helgen:

2009-10-10   
Falun - IKSU
KAIS Mora - Skellefteå 
Dalen - Lockerud 
Örnsköldsvik - Pixbo 
Huddinge - Rönnby 

2009-10-11   
Täby - Rönnby 
Falun - Skellefteå 
KAIS Mora - IKSU
Endre - Balrog
Huddinge - Karlstad
Örnsköldsvik - Lockerud
Dalen - Pixbo

Intervju: Sara Helin, Kais Mora
Följ matcherna via LiveMatch


Författare: Jonas Gustavsson