2017-11-13 13:28

Sundberg jagar historiskt mål i VM


Ida Sundberg, en klippa i försvaret. Foto: Per Wiklund
Hon är en av de absolut mest defensiva spelarna i VM-truppen. Men Ida Sundberg vill också överraska framåt – och hoppas på ett historiskt mål i VM.
- Jag hoppas kunna bjuda på det, säger hon.

Pixbo Wallenstams Ida Sundberg är back av en anledning. Hon är oerhört bra defensivt. Det är riktigt sällsynt att se henne bli bortgjord eller omsprungen, och det är en av anledningarna till att hon är med i VM. Men hon kan mer, menar hon.

- Det är så klart att jag ser mig själv som en defensiv spelare, det är där jag har mina styrkor.

Men jag har offensiva styrkor också, mer än vad jag tror ibland. Det vill jag utveckla mer. Och det tillåts jag göra i landslaget också. Jag kan vara offensiv i landslaget, men där har jag en defensiv roll i och med vårt spelsystem. Man ger mer utrymme till de andra.

Vad tycker du om ert spelsystem, 1-2-2?
- Det fungerar jättebra. Det tar alltid en dag att ställa om när man åker iväg med landslaget. Men jag trivs i min roll i det defensiva. Och i uppspelsfasen får jag ha mycket boll och vända bort spelare.

Sundberg är som sagt väldigt defensiv, vilket även visar sig i statistiken. Hon har nämligen fortfarande inte gjort mål i blågult. Så, när kommer det första historiska målet?

- Haha. Jag hoppas kunna bjuda på det i VM.

VM spelas i slovakiska Bratislava 1-9 december. Sverige jagar där sitt sjätte raka VM-guld.


Författare: Anton Rosenblad