2017-11-29 06:23

Rutinerad Wibron hyllar VM-debutanterna


Emelie Wibron, rutinerad landslagsspelare. Foto: Per Wiklund

Bara två spelare i VM-truppen har spelat flera landskamper än Emelie Wibron. Forwarden vet att hennes erfarenhet blir viktig i Bratislava – men hyllar samtidigt de unga spelarna.

Isabell Krantz (86 landskamper) Anna Wijk (81) och Emelie Wibron (77) är de mest rutinerade spelarna i Sveriges VM-trupp som i morgon flyger till Bratislava. Wibron har tre VM-guld i bagaget inför mästerskapet, och hon vet att hennes erfarenhet spelar roll när det drar ihop sig. Men trots det ser hon fräscht på den kommande utmaningen.

- Det är ändå en ny resa inför varje VM. Det är klart att jag har erfarenhet med mig sedan tidigare, men det är ändå ett helt nytt mästerskap och nya matcher som ska vinnas och ett nytt lag. Så det är en ny grej varje gång, säger hon.

Det lag som i morgon flyger söderut till Slovakien består av nio stycken VM-debutanter. Sveriges trupps snittålder ligger strax över 24 år, så det är ett ungt lag som ställer sig på banan.

- Det är kanske lite flera debutanter än tidigare. Men alla som är här har spelat stora matcher i sina klubblag tidigare. Så det känns som att vi är ganska rutinerade ändå, fastän alla inte har spelat VM, säger Wibron.

Sverige spelar VM-premiär mot Tyskland på fredag klockan 15.00. Matchen sänds på TV12/cmore.se.


Författare: Anton Rosenblad