2017-11-23 17:36

Rasmussen självsäker inför sitt första senior-VM


Med siktet inställt på VM. Foto: Per Wiklund

Ellen Rasmussen gör VM-debut i mästerskapet i Bratislava. Hon får frågan vad som talar för Sverige, och svaret kommer snabbt.
- Det är lite kaxigt, men sant: Vi är störst, bäst och vackrast. 

Supertalangen Ellen Rasmussen från Malmö FBC tog Svenska Superligan med storm när hon gjorde entré. Nuförtiden är hon alltid Malmös största hot för motståndarna och går sällan från en match poänglös.

I landslaget är det dock annorlunda – i alla fall rollmässigt.

- Rollerna skiljer sig jättemycket. Jag har en jättestor roll i Malmö. Jag är en poängspelare och ska bära mitt lag. Och jag ska göra samma sak i landslaget, säger coacherna. Men det är svårt när det är så många bra poängspelare. Jag har inte samma bärande roll här. Även om jag har varit med i två år ser jag mig lite som att jag ser och lär. Ett VM är jättestort och jag kommer antagligen vara nervös i första matchen. Då får jag ta mycket hjälp av de mer etablerade spelarna.

Ja, nu väntar VM för Rasmussen. Hon har sedan tidigare ett guld i U19-VM, men är medveten om att det här blir något helt annat. Samtidigt har hon varit målmedveten länge.

- När jag kom med första gången i A-landslaget satte jag upp som mål att komma med i VM, men jag har inte känt att jag har haft en given plats förrän de sista samlingarna.

Vad talar för Sverige i VM?
- Vi är störst, bäst och vackrast.

VM spelas i slovakiska Bratislava 1-9 december. Sverige jagar där sitt sjätte raka VM-guld.


Författare: Anton Rosenblad