2017-11-23 06:46

"Jag har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv"


Jennifer Stålhult vill slippa nervositeten i VM. Foto: Per Wiklund

Hon skakade i kroppen och menar att hon aldrig har varit så nervös i hela sitt liv. Nu berättar Jennifer Stålhult om straffläggningen i VM-finalen 2015 – och vad Sverige vill visa upp den här gången.

Efter full tid i VM-finalen i Tammerfors 2015 var det oavgjort mellan Sverige och Finland. Matchen gick till förlängning där inget lag gjorde mål, och i stället blev det straffar som fick avgöra mästerskapet.

Jennifer Stålhult, som i det mästerskapet gjorde sin VM-debut, la ingen straff den gången. Men nervositeten var ändå maximerad.

- Jag kommer inte ihåg sådär jättemycket, mer än att jag var sjukligt nervös. Jag har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv faktiskt. Det skapade i hela kroppen, bokstavligt.

Ja, nog syntes det att Stålhult var nervös på Sveriges bänk. Men när Amanda Delgado Johansson avgjorde släppte allt.

- Det var riktigt härligt. Det är bland de bästa känslorna jag har upplevt.

Stålhult är nu redo för sitt andra VM, och den här gången blir det annorlunda, menar hon. Sverige är ett annat lag än 2015.

- Det är två ganska olika lag. Vi har utvecklat spelet sedan två år tillbaka. Även om det är många debutanter känns det inte som det. Vi har fått ihop gruppen jättefint. Jag tror att vi kan vara snäppet starkare i år.

VM spelas i slovakiska Bratislava 1-9 december. Sverige jagar där sitt sjätte raka VM-guld.


Författare: Anton Rosenblad