2017-11-11 06:24

Frisk om relationen till Hjorting: Den är unik


Sara Hjorting och Emelie Frisk i landslaget. Foto: Per Wiklund

När Sverige har VM-läger ser man oftast målvakterna Emelie Frisk och Sara Hjorting tillsammans. Deras relation är något utöver det vanliga i målvaktsvärlden.
- Jag skulle säga att den är unik, säger Emelie Frisk.

Sverige matchar samma målvaktspar i VM i Bratislava som de gjorde i Tammerfors 2015. Emelie Frisk och Sara Hjorting konkurrerar om platsen i kassen. Men trots konkurrensen om den enda platsen på planen är paret goda vänner. Relationen är något utöver det vanliga.

- Jag skulle säga att den är unik. Det är alltid speciellt att vara målvakt i samma lag. Man konkurrerar om en plats. Det är lätt att det blir antingen dålig stämning eller att man inte hittar balansen. Jag och Sara har från dag ett haft jäkligt tuff konkurrens, men vi har triggat varandra till att bli bättre. Vi pushar varandrahela tiden. Vi försöker tänka att vi är ett team som ska göra det ihop för laget. Det är konkurrens, men ett bra fungerande samarbete, säger Emelie Frisk.

Frisk lämnade Täby inför säsongen för att flytta till IKSU. Ett val som har gjort henne gott i hennes utveckling, menar hon.

- Jag har fått en nytändning. Jag har ett lag och en ledarstab som tror på mig och vill att jag spelar mitt spel. Jag får vara med och berätta hur jag trivs bäst att ha det. Det känns som ett helt rätt beslut att flytta.

Vad talar för Sverige i VM?
- Allt. Vi har en otroligt komplett trupp i år. Vi hade en fantastiskt bra trupp 2015 också, men det känns som att vi har hunnit en längre bit på vägen med den ledarstab vi har nu än vad vi hade då. Finskorna har en förstafemma som är ruggigt bra, men vi har så pass bra koll på dem att det inte ska behöva bli ett problem i VM.

VM spelas i slovakiska Bratislava 1-9 december. Sverige jagar där sitt sjätte raka VM-guld.


Författare: Anton Rosenblad