2017-11-21 06:41

Formtoppad Boberg vill fortsätta målfesten i VM


Stephanie Boberg, med blicken på bollen. Foto: Per Wiklund

Hon snittar nästan ett mål per match – som back. Stephanie Bobergs målform är på topp inför VM i Bratislava.
- Jag har toppat formen och fått utdelning, säger hon.

I Svenska Superligan ligger Pixbo Wallenstams Stephanie Boberg i toppen i målligan hittills den här säsongen. De andra spelarna på den topplistan är forwards, medan Boberg är back.

I landslaget är Boberg inte sämre. På 21 landskamper har hon gjort 15 mål.

Så, vad handlar formen om?
- Jag har haft en bra försäsong och har även tränat en del på mina direkt- och handledsskott. Jag har alltid haft bra drag- och slagskott. Övning ger färdighet. Jag har kompetenta spelare runtomkring mig och jag måste hylla dem också. Men ja, jag har toppat formen och fått utdelning, säger Boberg.

När Boberg var lite spelade hon forward. Det var först när hon var 15-16 år som hon plockades ned till backpositionen. Hon blev dessutom uttagen som forward till det första U19-lägret, men där förstod landslagsledningen snabbt att hon passade ännu bättre som back.

- Jag har alltid varit en offensiv back. Jag lever för när det händer det där lite extra, det njuter jag av.

Jag har inte fått samma utdelning i mitt spel tidigare jämfört med det här året. Tidigarr har vi haft ett spel som har fokuserat mer på det defensiva. Nu är det mer offensivt.

Boberg tog brons när hon var med i U19-VM för några år sedan. Därför kan det bli en guldfärgad revansch i Bratislava i december.

- Vi har väldigt duktiga och kompetenta spelare och ledare. Vi har fått ihop en trupp där vi kompletterar varandra väldigt bra. Vi har många olika spelartyper, så vi är farliga på alla positioner. Det kommer gynna oss väldigt mycket.


Författare: Anton Rosenblad