2017-11-20 06:24

Den nya generationen i landslaget - "Skolats in tidigt"


Den nya generationen i landslaget - med Johanna Hultgren. Foto: Per Wiklund

Johanna Hultgren är en av spelarna i den nya, unga generationen som nu ska spela VM. Och de är i blågult för att stanna.
- Vi är unga, men har varit med länge, säger hon.

Alice Granstedt, Johanna Hultgren, Ellen Rasmussen och Sofia Joelsson är de yngsta spelarna i den svenska VM-truppen. Men trots att de är så unga har de varit med ett tag. De är kända i innebandysverige, både genom U19-landslaget och Svenska Superligan.

- Alla vi har tagit vägen genom U19 till A-landslaget. Vi har skolats in på landslagsvägen ganska tidigt och fått något at bygga vidare på. Alla har spelat i SSL och man har vant sig vid tempot. Vi är unga, men har varit med länge ändå, säger Johanna Hultgren.

Hur är det att komma som ny och ung till ett etablerat landslag?
- Framför allt är det väldigt roligt. För min del har jag känt mig trygg hela tiden eftersom jag känner många. Jag känner spelarna från Mora och IKSU, det är ju ganska många ihop. Samtidigt är det alltid speciellt att komma in som ny i landslaget när det är många etablerade spelare.

Hultgren lämnade KAIS Mora för spel i IKSU inför förra säsongen, och hon känner att det blev ett lyft. Nu har hon hittat rätt för att utvecklats så bra som möjligt.

- Jag trivdes jättebra i Mora och tycker om dem som klubb och stad. Men flytten till Umeå har gjort att jag har vuxit som människa o och som spelare. Jag har bliviit bredare i mitt spel och utvecklat det tränarna har pratat om. Jag har tagit rätt kliv i min utveckling.

Vad talar för Sverige i VM?
- Jag tycker att allt talar för oss. Vi har det bästa laget och truppen. Det enda hindret är vi själva. Spelar vi på vår nivå finns det inget som kan stoppa oss.

VM spelas i slovakiska Bratislava 1-9 december. Sverige jagar där sitt sjätte raka VM-guld.


Författare: Anton Rosenblad