2017-11-07 08:12

"Avståndet mellan de fyra EFT-laget är mindre än någonsin"


Förbundskapten Mikael Hil. Foto: Swiss Unihockey, Michael Peter

Sveriges herrar spelade Euro Floorball Tour i helgen. Efter 8-3 mot Finland på fredagen och 6-3 mot Tjeckien satte Schweiz stopp för tre raka segrar när man slog Sverige med 7-5 i den sista matchen. Trots detta stod Sverige som slutsegrare i turneringen och vann där med den fjärde turneringen under 2017.

- Först och främst är jag nöjd med att vi hämtade hem den fjärde turneringssegern av fyra möjliga under 2017. Som vanligt var det en intensiv helg med täta matcher och kort om tid mellan för att ladda om batterierna. Vi valde enbart att träna en gång där vi mer eller mindre fokuserade på att köra igenom kroppen efter en lång resdag för att inte slita för hårt på killarna vilket jag tror är det viktigaste. Baksidan av det beslutet är att vi tappade ett tillfälle att träna på detaljer i spelet vilket jag tycker återspeglade sig i vårt spel, säger förbundskapten Mikael Hill.

När Mikael Hill ser tillbaka på turneringen är han imponerad av spelarna och deras inställning.

- Som vid tidigare samlingar tar jag med mig det stora engagemanget som killarna visar och passionen som finns för att representera det svenska landslaget.

Han konstaterar också att innebandyn för herrarna internationellt är jämnare än någonsin. Under EFT vann Schweiz över Sverige för första gången någonsin och under The World Games slog de ut Finland i semifinalen och mötte Sverige i Finalen.

-        Det blir allt tydligare att avståndet mellan de fyra EFT-lagen är mindre än någonsin. Vi såg det redan i somras under The World Games och vi ser det nu igen.

2017 har varit ett så kallat ”mellanår” för herrarna då man inte har VM. Fokus och resan för laget under ett sådant år ser annorlunda ut än när det är VM-år.

- Under 2017 har vi, bortsett från The World Games, lagt mycket fokus på att titta spelare, nya som gamla. Utfallet där har varit gott, bland annat har vi fått se nio debutanter under året, och det känns som att vi har breddat poolen av spelare som visat att de håller internationellt.

Sveriges herrar spelar nästa gång VM-kval i Nitra, Slovakien, 29 januari till 4 februari. Truppen till VM-kvalet kommer släppas under januari.

- Under 2018 kommer full fokus ligga på att jobba med vårt spel och detaljer där. Närmast är det VM-kvalet i Nitra, Slovakien som väntar och planeringsarbetet inför det och tankar kring den truppen är långt gångna så vi ser redan nu fram emot 2018 med tillförsikt.