2017-11-12 16:25

Andréasons hårda slit fixade VM-platsen


Malin Andréason imponerade i EFT i Malmö. Foto: Per Wiklund

Malin Andréason missade i princip hela förra säsongen och hade också räknat bort sig själv från VM då telefonen ringde inför Euro Floorball Tour. Andréason fick en reservplats, imponerade enormt och tog en VM-biljett.
- Det visar att allt slit har gett resultat, säger hon.

KAIS Moras Malin Andréason blev mamma förra säsongen, och var först tillbaka till lagets SM-final i april. Sedan inledde hon en stenhård försäsong för att vara i toppform till den här säsongen.

- Jag har känt att jag har behövt fokusera på min fysiska status, det har jag lagt ner mycket tid på i sommar. I säsongsinledningen gick det bra och då kände jag att det skulle bli aktuellt med Euro Floorball Tour. Men när jag inte var med i grundtruppen kändes det kört, säger hon.

Nej, Andréason var varken med i truppen till Finnkampen i september till EFT i november. Men när ett återbud kom till turneringen i Malmö ringde telefonen.

- När Andreas (Lundmark, förbundskapten) ringde var det självklart ett givet ja och bara att kasta sig i bilen. Nu fick jag chansen, då var det bara att överbevisa att jag skulle få en VM-biljett.

Och Andréason tog verkligen chansen. Hon öste in mål och imponerade så pass mycket på landslagsstaben att VM-platsen blev hennes.

- Man vill aldrig hoppas innan det är klart, det är tuff konkurrens. Men jag blev väldigt glad. Det visar att all investering och allt slit har gett resultat.

Vad talar för Sverige i VM?
- Allt. Vi är ett skickligare lag än Finland på alla positioner.

VM spelas i slovakiska Bratislava 1-9 december. Sverige jagar där sitt sjätte raka VM-guld.


Författare: Anton Rosenblad