2016-11-20 15:06

Ny sorts utmaning väntar för Östholm


Martin Östholm, här i Euro Floorball Tour. Foto: Per Wiklund

Senast Martin Östholm spelade VM var det på hemmaplan i Göteborg – vilket blev ett minne för livet i och med inramningen. Nu väntar en ny utmaning när landslaget laddar för mästerskapet i Riga.
- Man får hitta andra triggers för att komma in stämning, säger Östholm. 

Pixbo Wallenstams Martin Östholm har vunnit två VM-guld, 2012 och 2014. Senast, när mästerskapet avgjordes i Göteborg, var det extra speciellt för både Östholm och resten av landslaget.

Med VM bara två veckor bort laddar nu Östholm för en ny utmaning – att erövra guldet i Riga.

- Det blir en omställning. Det kommer inte att bli samma tryck, stämning och den mediala uppmärksamhet som vi hade i Göteborg. Men det är trots allt ett VM och det lockar publik, säger han och fortsätter:

- Det är en morot som heter duga att spela ett VM. Man får hitta andra triggers för att komma i stämning. Det får man som lag och individ hitta själv. För min del räcker det bra att spela ett VM för att tagga i gång.

Östholm var skadad och missade Finnkampen i september. Men när det var dags för Euro Floorball Tour i Växjö i början av november fanns han med – och det var viktigt, enligt honom själv.

- Ja, det var skönt ur den aspekten att jag fick spela ihop med landslaget igen. Den kemin vi kan få till är bra. Det är alltid väldigt roligt att vara med i landslagssammanhang och det är en annan typ av innebandy. För min del var det bra att känna på det inför VM.

VM i lettiska Riga spelas 3-11 december.

Se hela Sveriges trupp här.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Jonathan Paulsson
Robin Nilsberth
Mattias Samuelsson
Emil Johansson
Thomas Holmgren

Information om The World Games

Sveriges herrlandslag kan bli ett av sex som deltar i The World Games (TWG) i polska Wroclaw i juli.

The World Games är ett multisportevent som organiseras av International World Games Association (IWGA). I år är det tionde gången det arrangeras, 20-30 juli i polska Wroclaw.

Det tävlas i 27 olika idrotter och cirka 3600 deltagare är på plats från över 100 länder. En del av idrotterna som är med går i framtiden vidare till att bli OS-idrotter – precis som innebandyn siktar på.

För första gången genom tiderna är innebandy med som en officiell medaljsport i TWG. 27-30 juli spelas innebandyn i Wroclaw och då är sex herrlandslag på plats.

VM, som spelas i Riga i december, är kvalificerande till TWG. De tre främsta nationerna kvalificerar sig till Wroclaw, och där hoppas Sverige vara med.

Förutom guld-, silver- och bronsmedaljören från VM är den arrangerande nationen Polen klart för mästerskapet. Dessutom kvalificerar sig även den bäst rankade grannationen till Polen (utanför topp 3-nationerna) och den bäst rankade ickeeuropeiska nationen (om de kommer topp 12 på VM).

Läs mer om The World Games här.


Författare: Anton Rosenblad