Nu släpps biljetterna till vårens U19-fest i Växjö - Innebandy.se
2016-11-07 10:00

Nu släpps biljetterna till vårens U19-fest i Växjö


Otto Weidman med pokalen efter helgens seger i EFT. Foto: Per Wiklund

Den 3-7 maj 2017 arrangeras U19-VM för herrar i Växjö. Med exakt sex månader kvar till VM-finalen i VIDA Arena släpps idag kl. 11.00 biljetterna via wfc2017.se. 

Världens fyra bästa U19-landslag (Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien) genrepade den gångna helgen i Växjö under Euro Floorball Tour. Sverige vann turneringen efter att ha vunnit mot de regerande världsmästarna Finland med 6-5 i sista matchen. Om sex månader gör lagen upp igen i Växjö om VM-titeln. Totalt 16 nationer medverkar i U19-VM som spelas i både VIDA Arena och Fortnox Arena. 

- Vi har fått se högklassig idrottsunderhållning den gångna helgen och ser mycket fram emot att välkomna alla till Sverige och Växjö i maj igen, säger Andreas Bengtsson, projektledare för U19-VM, och fortsätter:

- Innebandyn är en idrott som är lättillgänglig för alla. Utifrån detta vill vi också bygga ett VM-arrangemang som bygger broar, som alla kan följa som publik och som ger långsiktigt hållbara effekter för såväl idrotten som staden. Det präglar vårt arbete i VM-organisationen dagligen, och har också legat till grund då vi arbetat fram biljettupplägget och –priserna.

Senast U19-VM spelades, i Helsingborg 2015, kom Sverige på fjärde plats. Räkna därför med rejält jämna och tuffa matcher i VIDA Arena i maj. 

Sverige inleder gruppspelet i VM mot Slovakien onsdag 3 maj, möter Finland torsdag 4 maj och slutligen Danmark fredag 5 maj. Semifinaler spelas lördag 6 maj och VM-finalen söndag 7 maj.

Information om biljettpriser finns här: http://wfc2017.se/sv/biljetter/

Hela spelprogrammet: http://wfc2017.se/sv/spelschema/


Författare: Anton Rosenblad