Nu ska Johansson "flyga" fram även i VM - Innebandy.se
2016-11-18 15:09

Nu ska Johansson "flyga" fram även i VM


Emil Johansson - alltid på språng. Foto: Per Wiklund

Emil Johansson ligger i topp i poängligan i Svenska Superligan – som back. Här förklarar han poängsuccén, som han vill ta med till VM i Riga.
- Jag ska komma flygande, säger han. 

Faluns vindsnabbe back Emil Johansson har blivit ett fruktat anfallsvapen i SSL. Match efter match skriver han in sig i poängprotokollet – vilket han delvis tackar Faluns nya spelsystem för.

- Ja, dels har vi bytt lite försvarsspel i Falun som gör att jag kommer mer i kontringar. Vi är instuderade i vår femma. Jag ska komma flygande på min högerkant eftersom det är många rightare i femman. Jag och Alexander Galante Carlström har hittat ett bra sätt tillsammans.

Det här spelat är också något Johansson vill fortsätta med i VM – som bara är två veckor bort.

- De (ledningen) har tagit ut mig på de grunderna som jag har spelat i klubblaget. Men jag tycker att jag kan få ut ännu mer av det spelet i landslaget. Det ska vi kunna lösa till VM.

Är du bättre än någonsin?
- Ja, det känner jag att jag är. Jag har hamnat i den berömda bubblan där allt bara flyter på. Man behöver inte tänka så mycket.

Johansson skadade fingret för ungefär en vecka sedan och missar matcher med Falun på grund av det. Dessutom missade han Euro Floorball Tour i Växjö.

- Jag var krasslig då, sedan kom det här med fingret. Men jag är grymt taggad på VM. Jag får ta igen det på VM-lägret (22-27 november i Visby). Det ska bli skönt med en vecka med laget.

VM i lettiska Riga spelas 3-11 december.

Se hela Sveriges trupp här.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Jonathan Paulsson
Robin Nilsberth
Mattias Samuelsson

Information om The World Games

Sveriges herrlandslag kan bli ett av sex som deltar i The World Games (TWG) i polska Wroclaw i juli.

The World Games är ett multisportevent som organiseras av International World Games Association (IWGA). I år är det tionde gången det arrangeras, 20-30 juli i polska Wroclaw.

Det tävlas i 27 olika idrotter och cirka 3600 deltagare är på plats från över 100 länder. En del av idrotterna som är med går i framtiden vidare till att bli OS-idrotter – precis som innebandyn siktar på.

För första gången genom tiderna är innebandy med som en officiell medaljsport i TWG. 27-30 juli spelas innebandyn i Wroclaw och då är sex herrlandslag på plats.

VM, som spelas i Riga i december, är kvalificerande till TWG. De tre främsta nationerna kvalificerar sig till Wroclaw, och där hoppas Sverige vara med.

Förutom guld-, silver- och bronsmedaljören från VM är den arrangerande nationen Polen klart för mästerskapet. Dessutom kvalificerar sig även den bäst rankade grannationen till Polen (utanför topp 3-nationerna) och den bäst rankade ickeeuropeiska nationen (om de kommer topp 12 på VM).

Läs mer om The World Games här.


Författare: Anton Rosenblad