Nordgrens fina VM-minnen från Lettland - Innebandy.se
2016-11-26 15:08

Nordgrens fina VM-minnen från Lettland


Linus Nordgren, här i Euro Floorball Tour. Foto: Per Wiklund

Linus Nordgren var nära truppen till VM 2014, men kom inte med. Nu laddar han för mästerskapet i Lettland – där han har fina minnen ifrån.

Linus Nordgren togs inte ut i VM-truppen till Göteborg 2014. Men det gjorde å andra sidan att han satsade hårdare på att nå till 2016 års mästerskap. Och där är han nu.

- Direkt efter beskedet att jag inte kom med var jag besviken, så klart. Landslaget har alltid varit en bonus. Men jag grävde inte ner mig för det, det var bara att kämpa vidare i klubblaget. Efter hand blev det här (VM) ett mål, säger Nordgren som har varit med regelbundet i landslaget sedan guldet 2014.

I Helsingborg har Nordgren spelat center i många år. Men i landslaget har han alltid tagits ut som forward. En omställning som ger fördelar, menar han.

- Jag ser mig som center egentligen. Det är där jag alltid har spelat. Jag har en rätt annorlunda roll här i landslaget. Jag har lite mindre boll i uppspelsfasen, men å andra sidan kommer jag längre upp på banan. Det är en fördel för mig.

3 december spelar Sverige sin öppningsmatch i VM mot hemmanationen Lettland. Och Nordgren har faktiskt spelat i blågult i Lettland tidigare. 2005, när U19-landslaget vann VM-guld.

- Ja, jag har bara bra minnen från Lettland. Det blir perfekt att komma dit och spela igen.

VM i lettiska Riga spelas 3-11 december.

Se hela Sveriges trupp här.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Jonathan Paulsson
Robin Nilsberth
Mattias Samuelsson
Emil Johansson
Thomas Holmgren
Martin Östholm
Anton Karlsson
Tobias Gustafsson
Rasmus Enström
Joel Kanebjörk
Kim Nilsson

Information om The World Games

Sveriges herrlandslag kan bli ett av sex som deltar i The World Games (TWG) i polska Wroclaw i juli.

The World Games är ett multisportevent som organiseras av International World Games Association (IWGA). I år är det tionde gången det arrangeras, 20-30 juli i polska Wroclaw.

Det tävlas i 27 olika idrotter och cirka 3600 deltagare är på plats från över 100 länder. En del av idrotterna som är med går i framtiden vidare till att bli OS-idrotter – precis som innebandyn siktar på.

För första gången genom tiderna är innebandy med som en officiell medaljsport i TWG. 27-30 juli spelas innebandyn i Wroclaw och då är sex herrlandslag på plats.

VM, som spelas i Riga i december, är kvalificerande till TWG. De tre främsta nationerna kvalificerar sig till Wroclaw, och där hoppas Sverige vara med.

Förutom guld-, silver- och bronsmedaljören från VM är den arrangerande nationen Polen klart för mästerskapet. Dessutom kvalificerar sig även den bäst rankade grannationen till Polen (utanför topp 3-nationerna) och den bäst rankade ickeeuropeiska nationen (om de kommer topp 12 på VM).

Läs mer om The World Games här.


Författare: Anton Rosenblad