2016-11-21 17:14

"Jag går in maximalt i varje situation och smäller på"


Anton Karlsson gillar matcherna mot Finland mest. Foto: Per Wiklund

Han har beskrivits som den hårdaste backen att möta i Svenska Superligan. Men det är när Anton Karlsson får spela med landslaget trivs han som bäst.
- Det passar min spelstil mycket bättre, säger han. 

Anton Karlsson är ett kraftpaket, minst sagt. Han är lång och stark i kroppen, och det är något motståndarna blir varse (om de inte redan är det) när de spelar mot honom.

Landslagskollegan Alexander Rudd har beskrivit Linköpingbacken som den hårdaste att möta i hela SSL. Och visst kan Karlsson själv hålla med.

- Jag försöker att gå in maximalt i varje situation och smälla på riktigt ordentligt. Men det blir mer sådant internationellt än i SSL. Där får jag anpassa mig mer efter den nivå som är. Internationellt blåser inte domarna lika mycket. I landslaget får man kötta mer, det passar min spelstil mycket bättre, säger han.

Karlsson tränar inget extra för att bli starkare, det enda han gör är att bibehålla sin enorma fysik. Däremot har han den här säsongen tränat extra när det gäller konditionen, vilket han enligt sig själv har legat efter med.

Så, vilket landslag gillar du bäst att möta med din spelstil?
- Det är Finland. Det blir oftast tightast matcher mot dem, där jag får förvara mest också. Mot Schweiz och Tjeckien blir det inte lika mycket förvarsspel – som jag gillar. Då har vi i stället mest bollen i anfallszonen. Anfallsmässigt bidrar jag inte jättemycket. Att sätta defensiven är mitt jobb.

VM i lettiska Riga spelas 3-11 december.

Se hela Sveriges trupp här.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Jonathan Paulsson
Robin Nilsberth
Mattias Samuelsson
Emil Johansson
Thomas Holmgren
Martin Östholm

Information om The World Games

Sveriges herrlandslag kan bli ett av sex som deltar i The World Games (TWG) i polska Wroclaw i juli.

The World Games är ett multisportevent som organiseras av International World Games Association (IWGA). I år är det tionde gången det arrangeras, 20-30 juli i polska Wroclaw.

Det tävlas i 27 olika idrotter och cirka 3600 deltagare är på plats från över 100 länder. En del av idrotterna som är med går i framtiden vidare till att bli OS-idrotter – precis som innebandyn siktar på.

För första gången genom tiderna är innebandy med som en officiell medaljsport i TWG. 27-30 juli spelas innebandyn i Wroclaw och då är sex herrlandslag på plats.

VM, som spelas i Riga i december, är kvalificerande till TWG. De tre främsta nationerna kvalificerar sig till Wroclaw, och där hoppas Sverige vara med.

Förutom guld-, silver- och bronsmedaljören från VM är den arrangerande nationen Polen klart för mästerskapet. Dessutom kvalificerar sig även den bäst rankade grannationen till Polen (utanför topp 3-nationerna) och den bäst rankade ickeeuropeiska nationen (om de kommer topp 12 på VM).

Läs mer om The World Games här.


Författare: Anton Rosenblad