2016-11-30 06:05

IBnytt.se lovar stort fokus på VM


Senast VM spelades var på hemmaplan i Göteborg. Foto: Per Wiklund

IBnytt.se är en ny sajt på innebandyhimlen, och de kommer att fokusera mycket på VM som stundar. Här berättar Jonathan Rudman hur upplägget ser ut.

Hur kommer ni att bevaka VM?
- IBnytt.se:s rapportering kommer att vara fokuserad kring det svenska landslaget och dess motståndare. Det har redan inletts genom att vara på plats under VM-lägret i Visby, för att på nära håll följa världens bästa landslag, och fortsätter med att vara på plats i Riga från det att turneringen startar. Bevakningen sker i text med artiklar och intervjuer, video och med blogginlägg från våra mycket duktiga bloggare. Ett stort fokus är även att vi vill ha en nära kontakt med våra läsare där jag uppmanar alla att komma in med åsikter om de har något önskemål på något vi ska göra under VM. Vi kommer även att varje kväll summera dagen med ett videoprogram med analys, intervjuer och nyheter. 

Vad lägger ni extra fokus på materialmässigt?
- Som alltid med ibnytt.se så fokuserar vi mycket på video med intervjuer och andra inslag. Utöver det har vi ett fokus på att försöka komma spelarna så nära så möjligt och på så sätt kunna ge våra läsare det bästa om landslaget.

Hur många är på plats i Riga?
- Vår reporter Jonathan Rudman kommer att vara på plats under hela turneringen. Det kommer att kombineras med en person (Martin Sköld) som följer turneringen på hemmaplan genom artiklar och redigering av material. Några av våra bloggare kommer även de att finnas på plats delar av turneringen. 

Vad talar för ett svenskt guld?
- Framför allt den svenska bredden på truppen. Det är 20 världsklasspelare som åker till Riga där det enda som kan stoppa Sverige från ett guld är om alla samtidigt har en dålig dag i VM-finalen, vilket är högst otroligt. Sverige har en otroligt stark trupp med tre femmor som alla bör vinna matchen i matchen mot Schweiz eller Finland i en final. 


Författare: Anton Rosenblad