2016-11-19 15:21

Holmgren: Vi kan inte stoppas


Thomas Holmgren - en av tre VM-debutanter. Foto: Per Wiklund

När Thomas Holmgren satsade mot VM 2014 skadade han korsbandet. Därför är motivationen på topp när han nu laddar för VM i Riga.
- När det är påslag på alla cylindrarna kan vi inte stoppas, säger han. 

29-årige Thomas Holmgren från IBF Falun är en av tre debutanter i VM-sammanhang. Holmgren har beskrivits som en av de bästa backarna i Sverige de senaste åren av förbundskapten Jan-Erik Vaara, och visst gjorde också Holmgren en satsning mot hemma-VM i Göteborg 2014. Men då var olyckan framme.

- Då fick jag en bakre korsbandsskada på sommaren innan, och då visste jag att VM var kört. Då var jag ur spel fram till januari i stort sett. Sedan dess har jag varit väldigt sugen på att vara med, säger han.

Och nu blir VM-drömmen sann. 3 december spelar Sverige sin VM-premiär mot Lettland, och då tror inte Holmgren att något hotar Sveriges chanser till tredje raka guldet.

- Vår kraft och fart och finess i en härlig blandning, det är häftigt. När det är påslag på alla cylindrarna kan vi inte stoppas.

VM i lettiska Riga spelas 3-11 december.

Se hela Sveriges trupp här.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Jonathan Paulsson
Robin Nilsberth
Mattias Samuelsson
Emil Johansson

Information om The World Games

Sveriges herrlandslag kan bli ett av sex som deltar i The World Games (TWG) i polska Wroclaw i juli.

The World Games är ett multisportevent som organiseras av International World Games Association (IWGA). I år är det tionde gången det arrangeras, 20-30 juli i polska Wroclaw.

Det tävlas i 27 olika idrotter och cirka 3600 deltagare är på plats från över 100 länder. En del av idrotterna som är med går i framtiden vidare till att bli OS-idrotter – precis som innebandyn siktar på.

För första gången genom tiderna är innebandy med som en officiell medaljsport i TWG. 27-30 juli spelas innebandyn i Wroclaw och då är sex herrlandslag på plats.

VM, som spelas i Riga i december, är kvalificerande till TWG. De tre främsta nationerna kvalificerar sig till Wroclaw, och där hoppas Sverige vara med.

Förutom guld-, silver- och bronsmedaljören från VM är den arrangerande nationen Polen klart för mästerskapet. Dessutom kvalificerar sig även den bäst rankade grannationen till Polen (utanför topp 3-nationerna) och den bäst rankade ickeeuropeiska nationen (om de kommer topp 12 på VM).

Läs mer om The World Games här.


Författare: Anton Rosenblad