Enström vill toppa poängligan i VM igen - Innebandy.se
2016-11-23 18:38

Enström vill toppa poängligan i VM igen


Rasmus Enström, en van poänggörare. Foto: Per Wiklund

I hemma-VM 2014 delade Rasmus Enström förstaplatsen i Sveriges poängliga med Kim Nilsson efter sina 14 poäng. I det stundande mästerskapet i Riga vill han fortsätta producera.

Faluns Rasmus Enström är en erkänd poänggörare. Han har under många säsonger varit en av de främsta spelarna i Svenska Superligan och i landslaget har han gjort över 100 poäng nu.

I VM i Göteborg 2014 stod han för 14 poäng, och delade i och med det förstaplatsen i den interna poängligan med Kim Nilsson. Nu ska produktionen fortsätta i VM i Riga.

- Jag försöker väl bräcka det, då. Jag ska ju bidra framåt till laget. Men bara vi vinner är det struntsamma om jag gör poäng, säger Enström.

Forwarden har spelat tillsammans med radarpartnern Alexander Galante Carlström i flera år. Och i landslaget har de också matchats tillsammans de senaste samlingarna. Något som Enström gillar.

- Vi har spelat många år i Falun och mycket nu i landslaget också. Det är en grym spelare. Vi matcher varandra mycket bra.

VM i lettiska Riga spelas 3-11 december.

Se hela Sveriges trupp här.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Jonathan Paulsson
Robin Nilsberth
Mattias Samuelsson
Emil Johansson
Thomas Holmgren
Martin Östholm
Anton Karlsson
Tobias Gustafsson

Information om The World Games

Sveriges herrlandslag kan bli ett av sex som deltar i The World Games (TWG) i polska Wroclaw i juli.

The World Games är ett multisportevent som organiseras av International World Games Association (IWGA). I år är det tionde gången det arrangeras, 20-30 juli i polska Wroclaw.

Det tävlas i 27 olika idrotter och cirka 3600 deltagare är på plats från över 100 länder. En del av idrotterna som är med går i framtiden vidare till att bli OS-idrotter – precis som innebandyn siktar på.

För första gången genom tiderna är innebandy med som en officiell medaljsport i TWG. 27-30 juli spelas innebandyn i Wroclaw och då är sex herrlandslag på plats.

VM, som spelas i Riga i december, är kvalificerande till TWG. De tre främsta nationerna kvalificerar sig till Wroclaw, och där hoppas Sverige vara med.

Förutom guld-, silver- och bronsmedaljören från VM är den arrangerande nationen Polen klart för mästerskapet. Dessutom kvalificerar sig även den bäst rankade grannationen till Polen (utanför topp 3-nationerna) och den bäst rankade ickeeuropeiska nationen (om de kommer topp 12 på VM).

Läs mer om The World Games här.


Författare: Anton Rosenblad