Debutanten Paulsson självsäker inför VM - Innebandy.se
2016-11-14 16:41

Debutanten Paulsson självsäker inför VM


Jonathan Paulsson, debutant i VM-sammanhang. Foto: Per Wiklund

Jonathan Paulsson börjar bli varm i landslagsdressen nu. Med 18 matcher i bagaget gör han sig redo för VM i Riga.
- Jag tror att jag kommer hantera det bra och visa att jag hör hemma där också, säger han. 

Helsingborgs målvakt är en av två som är uttagen i VM-truppen till Riga 3-11 december. Paulsson har blivit mer och mer frekvent på landslagssamlingarna sedan förra VM, och han fina spel både i blågult och i klubblaget bäddade för en VM-plats nu.

- Det är så klart jätteroligt. Jag hade ställt in mig lite på att det inte skulle bli av. Lite för att säkra upp om det inte skulle bli så. Så självklart var det kul när Jan-Erik Vaara ringde, säger han.

Vaara, Sveriges förbundskapten, har hyllat Paulsson och menar att han vid flera tillfällen har varit den avgörande orsaken till att Sverige har gått vinnande ur matcher. Och Paulsson själv trivs i landslagets Unihocställ.

- Det är alltid en ära att dra på sig kläderna och representera Sverige. Jag tycker att det har gått bra för egen del. Jag har fått ihop spelet bra i i alla fall de flesta matcherna. Jag har visat att jag är med och fightas bland de bästa.

Och nu väntar VM. Paulsson är en av tre debutanter i den svenska truppen, som jagar sitt tredje raka guld.

- Ja, det blir ett äventyr. Jag vet inte vad jag har att vänta. Man kommer förmodligen komma in i en sorts bubbla när man kommer dit. Jag tror att jag kommer hantera det bra och visa att jag hör hemma där också. Jag tror på mig själv.

VM i lettiska Riga spelas 3-11 december.

Se hela Sveriges trupp här.

Information om The World Games

Sveriges herrlandslag kan bli ett av sex som deltar i The World Games (TWG) i polska Wroclaw i juli.

The World Games är ett multisportevent som organiseras av International World Games Association (IWGA). I år är det tionde gången det arrangeras, 20-30 juli i polska Wroclaw.

Det tävlas i 27 olika idrotter och cirka 3600 deltagare är på plats från över 100 länder. En del av idrotterna som är med går i framtiden vidare till att bli OS-idrotter – precis som innebandyn siktar på.

För första gången genom tiderna är innebandy med som en officiell medaljsport i TWG. 27-30 juli spelas innebandyn i Wroclaw och då är sex herrlandslag på plats.

VM, som spelas i Riga i december, är kvalificerande till TWG. De tre främsta nationerna kvalificerar sig till Wroclaw, och där hoppas Sverige vara med.

Förutom guld-, silver- och bronsmedaljören från VM är den arrangerande nationen Polen klart för mästerskapet. Dessutom kvalificerar sig även den bäst rankade grannationen till Polen (utanför topp 3-nationerna) och den bäst rankade ickeeuropeiska nationen (om de kommer topp 12 på VM).

Läs mer om The World Games här. 


Författare: Anton Rosenblad