2015-11-19 06:54

Yngst i laget - men "DJ" mogen för världsmästerskapet


Amanda Delgado Johansson spås en fin framtid av förbundskaptenen. Foto: Per Wiklund

Hon är yngst i den svenska VM-truppen och gör sitt första världsmästerskap med seniorlandslaget. Amanda Delgado Johansson har helt klart mycket att se fram emot i december.

Uppsala-spelaren Amanda Delgado Johansson fyller i morgon 20 år. Hon är två år yngre än den näst yngsta spelaren i Sveriges VM-trupp – men har redan nästan lika många landskamper som flera år äldre spelare. Det beror så klart på hennes debut för lite mer än ett år sedan, som nu har vuxit till 13 matcher i blågult.

– Jag har kommit in väldigt bra i gruppen. Alla är väldigt härliga personer och omtänksamma, säger ”DJ”.

Högersnipern var redan i fjol nominerad till Årets spelare och hennes grymma poängskörd i Svenska Superligan gick ingen obemärkt förbi. I år är hennes roll annorlunda i FBC Uppsala, vilket hittills har inneburit färre poäng. Men det är inget som oroar henne inför mästerskapet i Tammerfors.

– Formen känns bra. Det har känts bra både i klubblaget och landslaget under hösten. Så det är bara att köra på.

Även om Delgado Johansson inte tidigare har spelat ett världsmästerskap med seniorlandslaget kan hon ändå stoltsera med ett VM-guld. Våren 2014 vann hon nämligen guld med U19-landslaget. I finalen slogs – föga oväntat – Finland.

– Det var härliga minnen. Jag minns finalen väldigt bra, det var otroligt kul. Men nu ser jag fram emot ett nytt mästerskap. Det ska bli jättekul. Härligt att spela med svenska landslagströjan på sig.

Sverige spelar VM i finska Tammerfors 4-12 december.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Josefina Eiremo
Anna Wijk


Författare: Anton Rosenblad