2015-11-07 06:01

Wålinder lever sin dröm i U19-landslaget


Josefine Wålinder - redo för fight mot Tjeckien. Foto: Per Wiklund

I matchen mot Schweiz fick hon hastigt och oväntat hoppa in. Nu är Josefine Wålinder redo för den riktiga debuten i landslaget – från start.
– Det har alltid varit en dröm, säger hon. 

Pixbo Wallenstams Josefine Wålinder har ett succéår bakom sig. Hon tog sitt lag hela vägen till final i DJ18-SM i april och blev sedan uppflyttad i SSL-laget till den här säsongen. Nu har hon gjort avtryck i Svenska Superligan – och tagit en plats i U19-damlandslaget.

– Det har alltid varit en dröm. Det är bara att njuta och ha kul när man är här, säger hon.

I dag spelar Sveriges U19-damer sin andra match i Euro Floorball Tour, den här gången väntar Tjeckien. I premiären i går mot Schweiz var det tänkt att Wålinder skulle sitta på bänken hela matchen. Men plötsligt var det dags att hoppa in.

– Isabelle (Nordin Persson) blev skadad och då flyttade Lina (Svarfvar) ner och spelade center. Då fick jag spela forward där i stället.

I dag spelar Wålinder från start i matchen. Räkna dock med att drabbningen mot Tjeckien blir hårdare än gårdagens 6-1-seger. Tjeckien har en bra känsla med sig efter straffsegern mot Finland i går kväll. Men Wålinder räknar med att Sverige – och hennes femma – gör jobbet som krävs. I går kväll genomförde hela truppen en träning för att spela ihop sig bättre.

– Det var skönt att spela ihop sig med femman så att vi känner oss tryggare. Nu känns det jättebra. Vi hittar varandra bra, och det kommer att gå bra mot Tjeckien.

Hur mycket vet du om Tjeckien?
– Inte jättemycket. Men jag vet nog några som gick på Star Camp (i Göteborg). Jag och Frida (Ahlstrand) har varit ledare där, så vi kanske känner igen någon.

Sveriges match mot Tjeckien börjar klockan 09.00 svensk tid och sänds live på www.fanseat.com.


Författare: Anton Rosenblad