Skadan skapade motivationen för Bjuhr - Innebandy.se
2015-11-25 06:12

Skadan skapade motivationen för Bjuhr


Katarina Bjuhr gör sitt första VM. Foto: Per Wiklund

Korsbandsskadan 2013 blev den starka motivationen för Katarina Bjuhr. Hon bestämde sig för att satsa mot VM – och spelar nu premiär den 4 december.

Hösten 2013. Katarina Bjuhr gör sin blott sjunde match för nya klubben IKSU, borta mot Jönköping. Hon ska bara peta bollen förbi en motståndare och springa runt. Men Jönköpingspelaren sträcker ut benet och Bjuhr blir tvungen att hoppa över benet. Olyckligt landar hon med ett hopfällt knä rakt ner i backen.

– Det bakre korsbandet blev skadat. Det här var precis före VM-lägret, även om jag faktiskt blev petad till det lägret, säger Bjuhr och fortsätter:

– När jag skadade mig började jag tänka mot nästa VM. ”Fan, dit vill jag.” Det blev också en motivation för att ta sig tillbaka från skadan.

Efter det har Bjuhr jobbat hårt för att komma tillbaka, hitta formen och ta en VM-plats. Allt föll på plats, helt enkelt.

– Det känns lite som en revansch efter skadan. Att vara med i VM blir superkul. Det har varit mycket under hösten, så jag har inte hunnit landa i det. Men nu ska det bara bli roligt.

Vad talar för ett svenskt VM-guld?
– Vad talar inte för det? Det känns som att vi är väl förberedda och har en mycket bättre trupp än de andra lagen. Vi har många med erfarenhet sedan tidigare VM också. Det känns väldigt bra.

Sverige spelar VM i finska Tammerfors 4-12 december.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Josefina Eiremo
Anna Wijk
Amanda Delgado Johansson
Sara Hjorting
Sanna Scheer
Anna Jakobsson
Emelie Wibron
Sara Helin


Författare: Anton Rosenblad