Sjöbergs blandade känslor inför EFT-debuten - Innebandy.se
2015-11-06 06:02

Sjöbergs blandade känslor inför EFT-debuten


Jonna Sjöberg gör landslagsdebut i dag. Foto: Anton Rosenblad

Hon är – precis som de flesta andra – helt färsk i landslagssammanhang. Nu laddar Jonna Sjöberg för sin första match i Sveriges färger.
– Det är kul, nervöst och spännande, säger hon. 

I dag klockan 09.00 svensk tid spelar Sveriges U19-damer sin första match i Euro Floorball Tour i Tammerfors. Schweiz står för motståndet och för svensk del är det en majoritet av debutanter i laget.

En av dem är Jonna Sjöberg från Rönnby Västerås IBK Ungdom.
– Det är kul, nervöst och spännande, säger hon om landslagsdebuten.

Vad tycker du om den svenska truppen?
– Det är ett riktigt bra lag. Det känns som att vi kom in i det ganska snabbt. Självklart finns det mycket som saknas fortfarande, men jag tycker ändå att det blev en bra början på träningen.

Sjöberg fanns även med på lägret på Bosön i september, och redan där fick hon ett hum om landslagsverksamheten. Men hon inser också att det är en process att få ihop truppen.

– Visst hjälpte Bosön och vår träning här i Tammerfors. Men alla spelar på olika sätt i klubbarna hemma.

På torsdagens träning spelade Jonna Sjöberg tillsammans med Rönnbyduon Tova Eriksson och Marie Segerholm i kedjan. Bakåt fanns RIG Umeås Moa Svanström och IKSU:s Alice Granstedt. En potentiell riktigt giftig femma.

– Det kändes väldigt bra med dem. Vi har lätt att prata och kommunicerar bra om det är något som inte fungerar. Men det är absolut inte på topp spelmässigt ännu.

Sveriges match mot Schweiz startar klockan 09.00 svensk tid och sänds här: http://fanseat.com/help/schedules/.


Författare: Anton Rosenblad