Sista testet inför VM för damlandslaget - Innebandy.se
2015-11-04 06:52

Sista testet inför VM för damlandslaget


Josefina Eiremo och resten av landslaget laddar för EFT i Finland. Foto: Per Wiklund

Sista testet inför VM i Tammerfors. Då vill Sveriges lagkapten Josefina Eiremo se ett hårdare landslag i Euro Floorball Tour.
– Det kommer att avgöra, säger hon. 

I dag åker Sveriges damlandslag till finska VM-staden Tammerfors för att spela Euro Floorball Tour. Matcher mot Finland, Schweiz och Tjeckien väntar fredag-söndag.

Det här är också de sista fighterna inför världsmästerskapet i samma stad som börjar 4 december. Och lagkaptenen Josefina Eiremo vet att det svenska spelet måste sätta sig ännu bättre nu. Chockförlusten i Finnkampen med 7-0 (även om Sverige vann den andra matchen med 7-3) glöms inte så lätt.

– Jag tycker att det var en så konstig match mot Finland när vi förlorade med 7-0. Men vi har gjort mycket bra och ska fortsätta göra det bra. Jag tror inte det är så mycket krusiduller. Det kommer att krävas hårt jobb och att vi spelar aggressivt och att vi vill jäkligt mycket. Det kommer att avgöra, tror jag. Vi vill vara trygga i vårt spel, säger Eiremo.

Landslaget genomför tre träningar i Tammerfors innan det är dags för match mot Schweiz på fredag. Förbundskapten Andreas Lundmark har aviserat att det blir ett annorlunda försvarsspel den här gången i jämförelse med Finnkampen. Och att spelet klaffar är viktigt, menar Eiremo.

– Det är klart att det är skönt att gå in med en bra känsla till VM. Vi får se vad tränarna bestämmer, om det blir något nytt i spelet. Annars känns det som att vi har de flesta bitarna på plats.

Hur viktigt är det att slå er främsta konkurrent Finland?
– Vi vill alltid vinna alla matcher. Det skulle vara skönt at vinna, men skulle vi inte vinna tror jag inte att det spelar så stor roll. Det vet jag av erfarenhet. I Svenska Superligan kan man vinna i serien, men i slutspelet kan det vara en helt annan sak. Det är samma sak nu. VM är VM, inför mästerskapet handlar det om förberedelser. Man vill inte lägga upp alla kort på bordet. Men absolut, vi vill vinna mot dem.

Sveriges matcher, även U19-damlandslagets som också spelar EFT i Tammerfors, sänds live här.


Författare: Anton Rosenblad