2015-11-06 12:30

Simon Götz visade klass i förlustmatchen


Simon Götz blev matchens lirare i sin första landskamp. Foto: Adam Troy
Han tod för två mål, var stensäker i försvarsspelet och ställde till det rejält för tjeckerna med sin snabbhet.

Djurgårdens lilla backklippa Simon Götz utsågs till matchens lirare mot Tjeckien. Men det var nerver inblandade, även för honom.
- Första matchen och första landskampen så det är klart att jag också var nervös. Men när man väl är igång brukar det släppa ganska snabbt.

Och det var framför allt hans kyla som framhölls av förbundskapten Puskala efter matchen.
- Simon gör det bra hela matchen. Han är duktig på att hålla skallen kylig i alla lägen. Det är han som sticker ut mest i kollektivet idag.

Götz bildade idag backpar med Daniel Stenlund från Sirius. Deras femma där även Casper Backy, Nikolaus Moberg och Axel Larsson ingick var den som fick mest speltid när Sverige krigade för seger i slutminuterna.
- Jag har inte spelat med Stenlund tidigare. Men jag tycker det funkade bra. Han är lite mer defensiv och jag kör lite offensiva räder sådär. Sedan är Både Nikolaus Moberg och Axel Larsson väldigt snabba och aviga och Backby en stabil center. Jag tycker vi fick bra rull.

Imorgon ställs Sverige mot Schweiz. Då hoppas Götz mer på den ”sjunde spelaren”.
- Den tjeckiska publiken är helt fantastik. Vi har ju ganska mycket supportrar här också men de hade lite svårt att överrösta hemmanationen, skrattar han.


Författare: Johanna Gratjova