2015-11-21 06:07

Sanna Scheer: Det ska pirra i magen


Sanna Scheer drömmer om en ny VM-final. Foto: Per Wiklund

I Euro Floorball Tour krönte Sanna Scheer sin 50:e landskamp genom att sätta på sig kaptensbindeln i Sveriges seger mot Finland. Nu vill hon spela sin tredje VM-final – gärna mot Finland.
– Det ska pirra i magen, det är alltid skönt, säger hon. 

Rönnby Västerås-backen Sanna Scheer är erfaren i landslagssammanhang. Hon har två VM-guld på meritlistan och är en av ledarna i den svenska VM-truppen som nu ska åka till Tammerfors.

I Euro Floorball Tour i början av november vilade lagkaptenen Josefina Eiremo i den sista matchen mot Finland. Då fick i stället Sanna Scheer dra på sig kaptensbindeln – samtidigt som hon gjorde sin 50:e landskamp.
Den 4 december gör hon sin 51:a – i ännu en VM-premiär.

– Det ska bli jätteroligt så klart. Man ser alltid fram emot ett VM-år och att ha tagit sig hela vägen och få vara med är jätteroligt, säger hon.

Scheer står för stabiliteten i det svenska laget. Förbundskapten Andreas Lundmark säger att hon kan spela med vem som helst. Eller snarare tvärtom. Alla kan spela med Scheer, eftersom hon spelar så enkelt.

Det är det som också har gjort att hon redan har fått representera Sverige i två tidigare världsmästerskap. Och suget att lyfta bucklan igen växer för varje dag.

– Jag är jättesugen på det tredje guldet. Det är alltid nya förutsättningar och ett nytt lag. Man utvecklas som spelare och det är en ny situation. Det är alltid lika roligt att vara med.

Hur stort hot är Finland för er?
– Finland är absolut ett stort hot. Men det handlar om att vi måste vara på vår högsta nivå och leverera. Då tror jag inte att de kommer ta oss. Vi måste vara alerta och spela så bra som vi kan.

Tror du att det blir nervöst i en eventuell VM-final?
– Lite nerver ska det alltid vara. Men jag har rutin och erfarenhet så det kan jag hantera. Men det ska pirra i magen, det är alltid skönt.

Sverige spelar VM i finska Tammerfors 4-12 december.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Josefina Eiremo
Anna Wijk
Amanda Delgado Johansson
Sara Hjorting


Författare: Anton Rosenblad