Kapten Eiremo inför VM: Alla kommer att behövas - Innebandy.se
2015-11-17 06:47

Kapten Eiremo inför VM: Alla kommer att behövas


Josefina Eiremo hyllar kollektivet inför VM i Tammerfors. Foto: Per Wiklund

Hon gör sitt fjärde VM och är överlägset den mest rutinerade spelaren i Sveriges VM-trupp. Lagkaptenen Josefina Eiremo vet vad som blir viktigt i jakten på det femte raka VM-guldet.

2009 spelades VM i Västerås. Det var också det första världsmästerskapet för Josefina Eiremo. Nu, sex år senare, gör hon sig redo för sitt fjärde raka VM. Hon har under den tiden samlat på sig tre guld – och vill ha sitt fjärde nu. Då underlättar det att Sverige har ett otroligt starkt lag.

– Det är den bästa trupp jag någonsin har varit med om i landslaget. En blandning av rutin och ungt och talangfullt, säger Eiremo.

Sveriges lagkapten har under hösten lett laget till segrar i Finnkampen och i Euro Floorball Tour. Och själv menar hon att uppladdningen inför VM har varit perfekt.

– Ja, absolut. EFT var sista genrepet och vi gjorde bra matcher. Det känns bra. Vi är förberedda.
– Vi är så laddade som vi kan bli, det syns på varenda en. Vi vill vinna det här jättemycket.

Vad blir nyckeln till ett eventuellt femte raka guld för Sverige?
– Att vi behåller den höga nivå som vi kan ha. Både Schweiz, Tjeckien och Finland kommer att vara väldigt bra. Vi måste vara ännu bättre – vilket vi är. Men vi måste plocka fram det också.

Sveriges trupp består av många olika spelartyper. Från buffliga spelare till graciösa och allt däremellan. Men Eiremo vill inte ta ut någon specifik spelare som kommer att betyda mer än någon annan i VM i Tammerfors.

– Alla blir viktiga. Varenda en. Alla kommer att behövas. Det gäller att alla presterar på topp.

Sverige spelar VM i finska Tammerfors 4-12 december.


Författare: Anton Rosenblad