2015-11-23 20:12

Här är spelarna som stärker upp VM-truppen


Lisa Andebratt och Stephanie Boberg är med på träningsanläggningen Playitas. Foto: Anton Rosenblad

Landslaget har gjort sig hemmastatt på spanska Fuerteventura för VM-lägret. Och när laget flög ner under måndagsförmiddagen fanns också ytterligare två spelare med: Pixbo Wallenstams Lisa Andebratt och Stephanie Boberg.

Den svenska VM-truppen består av 20 spelare. 18 spelare och 2 målvakter. Så för att få en bra träningskvalitet på VM-lägret och kunna spela med fyra fulla femmor på den spanska kanarieön Fuerteventura plockade förbundskapten Andreas Lundmark med två extra spelare. Lisa Andebratt och Stephanie Boberg från Pixbo Wallenstam.

– Vi valde att ta med två spelare som vi har haft med tidigare. Spelare som vi tror på inför framtiden och duktiga spelare som är nära landslaget, säger Andreas Lundmark och fortsätter:

– Stephanie är en spännande back som var med i student-VM och VM-kvalet. Hon har varit reserv några gånger tidigare. Lisa är bollskicklig, lite det vi behövde fylla ut med på träningarna. De är väldigt lättsamma i gänget också. Det känns tryggt att ha dem här.

Forwarden Lisa Andebratt har sedan tidigare spelat U19-Finnkampen och var även med i VM-kvalet i februari. Hennes framfart i Svenska Superligan har inte gått obemärkt förbi.

– Det här ska bli jättespännande. Kul att spela med Sveriges bästa spelare och mäta sig med dem. Det kommer att bli väldigt utvecklande, säger hon och får medhåll av Stephanie Boberg:

– Ja, det här blir kul. Jag har aldrig varit med det ”riktiga” landslaget tidigare. Så det blir roligt att följa alla spelare som man följer i serien, säger hon.

Landslagets VM-läger pågår fram till den 30 november. Följ vad som händer i Svensk Innebandys sociala medier.


Författare: Anton Rosenblad