2015-11-10 06:04

Här är pojkspelarna som redan nu laddar för SM-finalen


Envikens pojkar är sugna på att se SM-finalen i vår. Foto: Privat

Trycket på biljetterna till SM-finalen i Tele2 Arena börjar märkas redan nu – redan veckor före biljettsläppet. Envikens IF var den första föreningen att anmäla sitt intresse.

Favoritlagen är givna. Envikens IF:s två lag i Knatteligan, födda 2007, vill se IBF Faluns herrar och KAIS Moras damer i SM-finalen. Och biljetterna är redan i princip bokade för fansen.

Redan innan det stod klart att SM-finalen 2016 skulle flyttas till Tele2 Arena hörde Tommy Back, som sitter med i Envikens IF:s huvudstyrelse, av sig till Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk. I ett mejl skrev han följande:

”Hej Göran
Hoppas allt är bra med dig, jag tänkte bara höra vart man vänder sig om man vill köpa ett 50-tal biljetter till finalerna i Globen.
Våra knattelag med ledare är riktigt på och det är bra att smida när järnet är varmt.”

Intresset bland barnen att se SM-finalen är alltså starkt – vilket Tommy Back intygar.
– Det spelar nog ingen roll om matchen spelas i Globen eller Tele2 Arena. De vill dit hur som helst, säger han.

För att finansiera resan till Stockholm ska nu lagen arrangera en minicup efter nyår, som förhoppningsvis kan generera en del pengar. Och 16 april bär det sedan av för föreningen från Dalarna.

Det känns ganska givet vilka lag de vill se i SM-finalen..?
– Hehe. Jag skulle tippa på att det är Falun och KAIS Mora, ja.

Vad tror du om Tele2 Arena som finalarena?
– Jag tror att det kommer att fungera jättebra. Jag har varit där tidigare på ett evenemang, och jag trivdes bättre där än i Globen.

Nu har Back även fått kontaktuppgifter till Svensk Innebandys projektledare för SM-finalen. För när biljetterna väl släpps i slutet av november står han och Envikens knattar vid dörren och knackar.


Författare: Anton Rosenblad