"DJ" laddar för VM-genrepet mot ärkerivalen - Innebandy.se
2015-11-08 12:30

"DJ" laddar för VM-genrepet mot ärkerivalen


Amanda Delgado Johansson letar målet i dag igen. Foto: Per Wiklund

Det är genrepet till VM. Sverige mot Finland. Nu ska Euro Floorball Tour avgöras – och Amanda Delgado Johansson är laddad.

Sveriges damlandslag har 21-4 i målskillnad efter två matcher i Euro Floorball Tour i Tammerfors. Men dagens match mot hemmalaget Finland kommer med all sannolikhet att bli tightare än de tidigare 12-2- och 9-2-segrarna.

– Vi har spelat bra. Vi har mött en 2-1-2:a och en 2-2-1:a och hittat de ytor som vi ska göra och tagit de instruktionerna som vi hade väldigt bra, säger det unga stjärnskottet Amanda Delgado Johansson.

”DJ” har hittills gjort två mål och en assist i EFT. Och målen har tillkommit med olika formationer – något hon uppskattar.

– Det fungerar bra att flytta runt. I landslagssammanhang är man van vid att testa mycket.

Senast Sverige mötte Finland var i Finnkampen. Då blev det en förlust och en vinst. När nu VM stundar är det därför viktigt för Sverige att få med sig en bra känsla.

– För vår del är det viktigt att göra en bra prestation. Resultatmässigt spelar det mindre roll. Det är prestationen vi vill ha med oss och hittills har vi en väldigt bra känsla, säger Delgado Johansson.

Matchen mot Finland startar klockan 15.30 svensk tid och sänds live på www.fanseat.com.


Författare: Anton Rosenblad