Unge Rudd berättar om sin roll i VM-laget - Innebandy.se
2014-11-20 16:25

Unge Rudd berättar om sin roll i VM-laget


Alexander Rudd är näst yngst i den svenska VM-truppen. Foto: Per Wiklund

Han spås bli utsedd till världens bästa innebandyspelare inom en relativt snar framtid. Och Alexander Rudd har fortfarande en lång karriär framför sig. Han är nämligen bara 22 år - näst yngst av alla i VM-truppen.

Avige Alexander Rudd har växt fram till en av Svenska Superligans absolut bästa forwards. Den här säsongen gick han, under uppmärksammade former, från Falun till Storvreta. Och det har varit ett lyft, menar han.
– Om jag hade en stor roll i Falun så har jag en ännu större roll i Storvreta. Det jag har utvecklat mest är att jag fokuserat mer på det defensiva. I Falun var det alltid 100 procent offensivt. Så jag känner att jag har utvecklats en hel del där.

Rudd är näst yngst av spelarna i Sveriges VM-trupp (Emil Johansson är två månader yngre). Och att vara bland de yngsta brukar innebära att man får göra en del "skitgöra", som att plocka bollar på träningarna.
Är det så?
– Haha, nej. Så är det mer på klubblagsnivå. Här hjälps alla åt.
Påverkar det på något sätt att du är bland de yngsta i laget?
– Nej, ingenting, tror jag egentligen. Jag tänker inte på vem jag är med, och jag tror ingen annan tänker på det heller. Jag känner mig varm i landslagskläderna.

Se hela Sveriges trupp här.


Författare: Anton Rosenblad