Sundstedt avslöjar var han helst spelar - Innebandy.se
2014-11-19 16:21

Sundstedt avslöjar var han helst spelar


Rasmus Sundstedt har fällt finnarna förut. Nu får han en ny chans. Foto: Per Wiklund

Han har gått från forward till back och tillbaka. Men var än Rasmus Sundstedt spelar verkar han kunna producera framåt. Det ska han göra även i VM - till att börja med som back.

25-årige Rasmus Sundstedt har i sitt klubblag Storvreta fått alternera mellan back- och forwardpositionen. När det fattas folk flyttas han upp i anfallet. Men det behöver inte ens vara på grund av det. Sundstedt är en otrolig allroundspelare som kan användas var som helst, när som helst.
– Förra året var jag forward i landslaget, men back i Storvreta. Så i år sa de att jag skulle spela forward i Storvreta. Men det höll i tre matcher, sedan blev jag back igen, säger VM-spelaren.
Var spelar du helst egentligen?
Jag vet faktiskt inte. Jag har fått frågan många gånger, men det är svårt. Där jag placeras trivs jag bra. Jag tar den platsen jag får. Samtidigt är det ju bra att jag kan spela på olika positioner.

I en förmodad gruppfinal i VM möter Sverige ärkerivalen Finland, där hans klubbkamrater Mika Kohonen och Rickie Hyvärinen spelar. Två världsspelare som Sundstedt och resten av det svenska laget får se upp med. Men att möta dem ansikte mot ansikte på planen är inget speciellt, menar Sveriges backstjärna.
– Nej, det är inget speciellt. Vi är jättebra kompisar i laget, när man sedan möter varandra i VM är det som vilken motståndare som helst.
Du pendlar till och från träningarna med Hyvärinen, pratar ni inte mycket om VM?
– Jo, vi pratar ganska mycket om deras lag och om vårt lag. Men det är bara allmänt prat.

Storvreta, som har ett starkt lag på pappret, inledde säsongen trevande med flera förluster. Men nu har vinden vänt och laget har tagit trepoängare efter trepoängare den sista tiden före VM.
Alla tror att vi ska vinna serien rakt igenom, men det fungerar inte så längre. Nu är alla lag mycket bättre och jämnare. Fast det är skönt att ha det här självförtroendet före VM.

Se hela Sveriges trupp här.


Författare: Anton Rosenblad