2014-11-02 22:13

Seger mot Tjeckien i den sista matchen


Foto: Simon Jiracek

U19-DAM. Sverige avslutade Euro Floorball Tour med seger mot Tjeckien.
Tjeckien visade omgående att de inte hade tänkt vika ner sig mot de svenska tjejerna.  I den sjätte minuten vann Petra Havlikova bollen bakom mål och skickade in den lite på chans framför Matilda Wirthig. Där höll Daniela Riendlova sig framme och högg in 1-0. Ellen Rasmussen slet även i den här matchen kopiöst och detta oftast framgångsrikt med sin enorma räckvidd. I den trettonde minuten vann hon bollen och spelade in till Ellenor Bengtsson Wester som kunde kvittera. Johanna Hultgren kunde också ge Sverige ledningen två minuter senare med ett skott utifrån när Alice Granstedt skymde Veronika Tomsova i den tjeckiska kassen. Med nio sekunder kvar av den första perioden utökade Nathalie Engström till 3-1 när hon trampade sig loss och skickade iväg ett skott som i ärlighetens namn, inte såg helt otagbart ut.

- Tjeckiskorna var bra. De spelade lite som finnarna, försökte dubbla men klarade inte av det fullt ut lika bra som Finland.  Vi hade pratat om hur vi skulle reda ut det och det fungerade bra, men skulle kunna bli ännu bättre, säger Åsa Karlsson.

Andra perioden hade knappt hunnit börja innan Ellen Rasmussen hade utökat Sveriges ledning till 4-1. Rasmussen spelade i nästa byte också fram Marie Segerholm till 5-1. Tjeckiskorna fortsatte att kriga på men fick smaka lite på sin egen medicin när Josefine Keller slog en djupledsboll som Agnes Wiklund touchade in, tio minuter in i andra. Nela Jirakova reducerade till 6-2 i numerärt överläge men innan andra perioden var slut hade vi bjudits på ett klapp-klapp-mål signerat Elsa Frisk och Agnes Wiklund, samt en soloprestation av Clara Forssén. Bra utdelning för de svenska tjejerna i andra. Värre skulle det bli i den tredje.

- Det var en lite hetsig match, det blir lite så när de vill spela på spelvändningar. Det var två lag som ville vinna den här matchen så det blev lite hafsigt spel ibland, säger Åsa Karlsson.

Tjeckien gick faktiskt vinnande ur den sista perioden och putsade då till siffrorna till 8-4.

Därmed slutade Sverige på andra plats i Euro Floorball Tour.

Åsa Karlsson summera den gångna helgen i Prag:

- På det stora hela tycker jag att vi gör det ok. Vi måste ha med i åtanke att vi har tränat en gång med det här laget och presterar ändå bra spel. Det är klart att vi vill vinna mot Finland men vi visste att det skulle bli tufft med många nya spelare. Vi tar med oss de här två vinsterna mot Schweiz och Tjeckien, och så får vi bygga vidare med lite nycklar så vi kan luckra upp och komma ur finnarnas dubblingar. Jag tycker ändå att vi är på rätt väg här nu.

Matchfakta
Tjeckien-Sverige 4-8 (1-3, 1-5, 2-0)

Första perioden
1-0 (6.26) Daniela Riendlova (Petra Havlikova)
1-1 (13.18) Ellenor Bengtsson Wester (Ellen Rasmussen)
1-2 (14.59) Johanna Hultgren (Amanda Ahola)
1-3 (19.51) Nathalie Engström (Ellenor Bengtsson Wester)

Andra perioden
1-4 (0.45) Ellen Rasmussen (Ellenor Bengtsson Wester)
1-5 (3.28) Marie Segerholm (Ellen Rasmussen)
1-6 (10.07) Agens Wiklund (Josefine Keller)
2-6 (12.56) Nela Jirakova (Tereza Syslova)
2-7 (14.39) Elsa Frisk (Agnes Wiklund)
2-8 (19.29) Clara Forssén

Tredje perioden
3-8 (8.33) Daniela Frantikova (Veronika Kacova)
4-8 (17.54) Lucie Pilikova (Iva Paloncyova)


 


Författare: Johanna Gratjova