Så ska Samuelsson visa vägen i VM - Innebandy.se




2014-11-23 18:27

Så ska Samuelsson visa vägen i VM


Erfarne Mattias Samuelsson ser fram emot VM på hemmaplan. Foto: Per Wiklund


74 landskamper finns på Mattias Samuelssons konto. Med andra ord är han rejält erfaren. Sedan senaste VM har han blivit äldre och ännu mer erfaren - men också rejält mycket klokare. Nu ska han dela med sig av sina erfarenheter i VM-sammanhang.

Mattias Samuelsson har prenumererat på en landslagsplats under många år. Han har spelat tre VM och har snittat åtta poäng per mästerskap. Men det är först nu han ska få spela VM på hemmaplan. Och det är efterlängtat.
– Det ska bli något i hästväg. Det är svårt att tro att något vi har gjort tidigare kommer att vara i närheten av hur det här kommer att kännas. Sedan vi började jobba med det här laget har det känt som något extra. Det ska verkligen bli jätteroligt att spela, säger han.

Samuelsson tillhör den "äldre" skaran i landslaget. Han, Mattias Wallgren och Patrik Åman är födda 1983. Bara Karl-Johan Iraeus är äldre (-82). Ansvaret kommer därför ligga på Samuelsson att dela med sig av sin VM-erfarenhet till de spelarna som är färskare i sammanhanget.
– Det är klart att man får ett större ansvar. Jag ska inte säga att jag vet bäst i världen, men jag har varit med lite i alla fall. Jag försöker vara med och påverka så mycket jag kan.
Har du blivit klokare också?
– Jag hoppas det. Det är inget jag går och tänker på, men det antar jag. Jag har spelat många stora matcher. Så jag försöker pusha de nya som kommer till landslaget. Många är ganska tystlåtna. Jag försöker ta in dem i gruppen och surra och skämta lite. Jag försöker vara glad och trevlig hela tiden.

Samuelsson är en av sju backar i truppen. Det är han och Mattias Wallgren som är äldst och har mest erfarenhet. Men Samuelsson tycker inte att han har fått någon adept i laget.
– De backar som är med är så pass skickliga redan nu. Jag vet inte om det är min uppgift att visa någon annan hur man spelar. Däremot har jag hyfsad koll på hur Janne och Uffe (Jane-Erik Vaara och Ulf Hallstensson) vill att vi ska spela, så jag försöker hjälpa dem (backarna) med det.

Se hela Sveriges trupp här.


Författare: Anton Rosenblad