Profiltätt när Friends intar Scandinavium - Innebandy.se
2014-11-28 14:34

Profiltätt när Friends intar Scandinavium


Anton Hysén är en av spelarna som deltar i matchen.

Ett kändislag spelar till förmån för Friends i samband med att innebandy-VM startar 6 december. Några av de som deltar är fotbollsspelarna Anton Hysén, ”Samba-Erik Johansson” och innebandyprofilen Magnus Augustsson. Initiativet kommer från Svenska Innebandyförbundet som vill stödja Friends arbete för en trygg idrott fri från kränkningar.

Nästa helg startar innebandy-VM som spelas i Scandinavium i Göteborg. Mästerskapet inleds med en välgörenhetsmatch där ”Friends Stars” med Magnus Augustsson i spetsen möter Friendslaget som består av Friends-partners samt två wild cards. I samband med matchen och under innebandy-VM har Svenska Innebandyförbundet tagit initiativet till olika insamlingsaktiviteter till förmån för Friends.
- VM i innebandy 2014 tar givetvis avstånd från all form av mobbing och därför inleder vi årets världsmästerskap med en förmatch till förmån för stiftelsen Friends. Det är en oerhört viktig fråga som vi gärna är med och sätter fokus på, säger Magnus Nilsson, turneringsansvarig.

Tidigare i år släppte Friends en SIFO-undersökning som visar att var fjärde ung aktiv i en förening har blivit kränkt av en lagkamrat. Samma undersökning visar även att de föreningar som jobbar regelbundet med trygghetsfrågor har färre kränkningar samt en positivare miljö.
- Idrotten har väldigt många positiva sidor och genom att arbeta aktivt med trygghetsfrågor kan man skapa en ännu bättre miljö. Vi är mycket glada över att Svenska Innebandyförbundet engagerar sig så tydligt för en trygg barn och ungdomsidrott, säger Anna Eliasson, projektledare ”Trygg Idrott” Friends. 

Tidsschema 6 december:
14:30 Priset till årets ledare uppmärksammas återigen av FRIENDS.
14:40 Landvetter Wings Dreamteam förmatch.(1x15 min)
15:00 Friendsmatchen Team Friends Stars vs Team Friends Partners (2x15 min)
16:00 Slut
17:15 Sverige – Lettland, Sveriges öppningsmatch i VM

Fakta om lagen:

FRIENDS STARS med f.d. innebandy lagkapten Magnus Augustsson i spetsen och spelare som Anton Hysen (Lets dance/fotboll),  Louise Karlsson( f.d. simmerska), Eddy Bengtsson (brottare/gladiator), John Alvbåge (målvakt i IFK Göteborg), Daniel da Silva (dansare/lets dance), Erik ”Samba-Erik” Johansson (fotbollspelare/utsedd till årets ledare) med flera.

FRIENDS PARTNERS laget består av partners till Friends samt 2 wild card spelare.


Författare: Anton Rosenblad